אסון נחל צפית: ההורים יבקשו לערער על עונשם של מנהלי המכינה

אסון צפית: ההורים יבקשו לערער על עונשם של מנהלי המכינה
יובל כאהן ואביב ברדיצ'ב הורשעו בגרימת מותם ברשלנות של אילן בר שלום, עדי רענן, אגם לוי, יעל סדן, שני שמיר, מעין ברהום, אלה אור, רומי כהן, גלי בללי וצור אלפי. למורת רוחן של משפחות הנספים, על השניים נגזרו שבע שנות מאסר וקנס של 210 אלף שקלים
מחבר אסף פוזיילוב מחבר אסף פוזיילוב
Getting your Trinity Audio player ready...
תלמידי מכינת "בני ציון" שנספו באסון נחל צפית
תלמידי מכינת "בני ציון" שנספו באסון נחל צפית צילום: תומר נויברג, פלאש 90

הורי עשרת הנערים שנספו באסון נחל צפית פנו היום (חמישי) לפרקליט המדינה, עמית איסמן, בבקשה לקיום פגישה דחופה - והגשת ערעור מטעם המדינה, על גזר הדין שניתן למנהלי המכינה שהורשעו בגרימת מוות ברשלנות של ילדיהם. ההחלטה על הגשת ערעור היא של פרקליט המדינה, אולם התובע בתיק יותר מרמז שהוא מרוצה מהעונש.

ביום שלישי נגזרו על מנהלי המכינה, יובל כאהן ואביב ברדיצ'ב, שבע שנות מאסר ופיצוי של 210 אלף שקלים. סניגוריהם ביקשו עיכוב ביצוע כדי להחליט אם לערער. 

עם הקראת גזר הדין דרשו הורי הנערים דרשו, שהפרקליטות תערער - גם על העונש וגם על סעיף ההרשעה, גרימת מוות ברשלנות לעומת המתה בקלות דעת. השופט החליט שלא להרשיע בקלות דעת, כי לטעמו הנאשמים לא הבינו את הסכנה בכניסה לנחל.

העונש ניתן לאחר הליך משפטי שארך כחמש שנים, ולאחר דחיית גזר הדין שלוש פעמים. בכאן חדשות פורסם בעבר על מספר אסונות באותה מכינה: שיטפון, היפותרמיה והתייבשות, כולל בטיול דומה שנה קודם לאסון. לפי עדויות חניכים, את כל האירועים האלה הפכו במכינה לבדיחה, והמידע הוסתר מההורים. יתרה מכך, ראש המכינה אף כתב את הנחיות הבטיחות לכלל המכינות בארץ - כאשר האינפורמציה שכתב על שיטפונות הייתה שגויה ומסוכנת.

ב-26 באפריל 2018 הגיעו 25 תלמידי המכינה הקדם-צבאית "בני ציון" לטיול בנחל צפית בדרום ים המלח, כשהם מלווים בשני מדריכים וחובש. הנערים נקלעו לשיטפון עז בנחל, עשרה מהם הצליחו לחלץ את עצמם - אך השאר נסחפו בזרם החזק. לאחר חיפושים ומבצע חילוץ, אותרו כמה מהתלמידים כשהם סובלים מהיפותרמיה. עשרה מהתלמידים נמצאו ללא רוח חיים.

הפופולריים