השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, פרסם היום (חמישי) מסמך מדיניות חדש, המתווה את כללי הפעולה של המשטרה בהפגנות ובחסימות כבישים.
במסמך מפורטים הצירים והכבישים החיוניים שיישארו פתוחים בכל מצב, ולא תתאפשר חסימתם בשום שלב, בהם: צירי גישה לבתי חולים, צירי חירום, צירי גישה לנתב"ג, צירים שחסימתם עשויה מבודדת ישובים, כבישים מרכזיים, ארציים, אזוריים ומהירים.
המסמך מדגיש עוד כי אסור להניח או להשליך חפצים מכל סוג שהוא על הכביש במהלך הפגנות. המסמך נשלח בעבר ליועצת המשפטית לממשלה, אך טרם התקבלה תגובתה. השר בן גביר ציין כי אם לא תתקבל תגובה בתוך חמישה ימים, המדיניות תיכנס לתוקף באופן מיידי.
בין היתר, השר בן גביר הדגיש כי "חופש הביטוי וההפגנה חשובים, אך לא על חשבון חיי אדם וביטחון הציבור. לא ייתכן שכבישים ראשיים, דרכי גישה לבתי חולים וצירי חירום ייחסמו, ובכך תיגרם סכנה ממשית לאזרחים. מדיניות זו מאזנת בין זכות ההפגנה לבין חובתה של המשטרה לשמור על חופש התנועה, על הסדר הציבורי ועל ביטחון מדינת ישראל".
חבר הכנסת גלעד קריב, חבר בוועדה לביטחן לאומי, תקף את בן גביר: "הוא מפחד מהמחאה, אני קורא לפיקוד הבכיר לפעול בהתאם להוראות הדין. נפעל בכל הכלים למנוע את רמיסת חופש המחאה. בשעה שארוגוני הפשע משתוללים בכל רחבי הארץ, בשעה שמספר הנרצחים באירועי אלימות וההרוגים בתאונות דרכים שוברים שיאים, בן גביר ממשיך בניסיון להפוך את משטרת ישראל לזרוע של המפלגה הכהניסטית שלו".
מובילי המחאה למען הדמוקרטיה, שקמה ברסלר, משה רדמן, יאיא פינק ועמי דרור מסרו בתגובה: "כדי להמשיך להפקיר חטופים במלחמת שולל נגד רצון העם, בן גביר, סמוטריץ׳ ונתניהו חייבים לפרק גם את הדמוקרטיה. החטופים, לוחמי צה"ל ואזרחי ישראל לא מעניינים אותם. הם יהיו מוכנים להקריב את כולנו בדרך לשלטון בלתי מוגבל ומימוש האג׳נדה הכהניסטית שלהם, אבל הציבור בישראל לא ייתן להם. אין דרך לעמוד בפני רצון העם".
מהאגודה לזכויות האזרח נמסר: "בן גביר מנסה שוב ושוב להטיל אימה על המפגינים ועל בית המשפט. התרגילים העלובים שלו לא יעבדו, להפך. אנחנו מוכנים להתמודד מולו כמה פעמים שנצטרך כדי להגן על חופש המחאה. המסמך שהעביר בן גביר ליועמ"שית חורג מכך באופן מפורש, פוגע אנושות בזכות המחאה ומהווה זילות של פסק הדין. האגודה לזכויות האזרח תעתור אם ההחלטה הזו לא תיבלם, ותצפה שוב במופע הבכיינות של בן גביר באולם בית המשפט".
