400 בני אדם נהרגו בתאונות דרכים מתחילת שנת 2025, לעומת 378 בני אדם שנהרגו בתאונות דרכים בתאריך המקביל בשנת 2024 – עלייה של 6%. כך פורסם היום (רביעי) בכאן חדשות.
בעמותת אור ירוק ניתחו את נתוני הרשות הלאומית לסטטיסטיקה על מספר ההרוגים בתאונות דרכים בעשרים השנים האחרונות, ומהם עלה כי בעשרת החודשים המלאים של השנה, מתחילת חודש ינואר עד 1 בנובמבר בכל שנה, שנת 2025 היא הקטלנית והמדממת ביותר.
שנת 2025 מהווה המשך ישיר לכישלון בשנים האחרונות וזו השנה השלישית ברציפות שבה נרשמת עלייה בהרוגים בתאונות הדרכים. ראה תרשים.
בחודש שעבר פורסם כי ועדת השרים לענייני חקיקה של הכנסת תאשר תוכנית לאומית למאבק בתאונות הדרכים בסך של כ-350 מיליון ש"ח. התוכנית, שצפויה לעלות לאישור הממשלה בשבועות הקרובים, כוללת שורת יעדים למאבק בתאונות: שימוש באמצעים טכנולוגיים, הגברת האכיפה, תוכניות חינוכיות והגברת הבטיחות בתוך הערים ובכבישים הבין-עירוניים.
