נפתלי בנט מהלך בין הכיפות | הזווית

נפתלי בנט מהלך בין הכיפות | הזווית
עד לפני שלושה חודשים הוא הלך יד ביד עם סמוטריץ'. מאז הוא פירק את החבילה, קרא לשינוי בהנהגה, אבל סירב להתחייב שלא ישב בממשלה עם נתניהו. אז לאן בעצם חותר נפתלי בנט?
מחבר הזווית מחבר הזווית
Getting your Trinity Audio player ready...
הזווית - נפתלי בנט מהלך בין הכיפות, 09.04.21
צילום: צילום: מרים אלסטר, יונתן זינדל ושריה דיאמנט, פלאש 90

"אל תתנו לאף אחד לטפס על עצים ולא להקצין, אלא לחשוב איך בצורה אחראית פותרים את הפלונטר הזה״, אמר האיש שהמליץ על עצמו לראשות הממשלה עם 7 מנדטים. יו"ר ימינה נפתלי בנט פתח את מערכת הבחירות בסערה, וסיים אותה כמעט כלשון המאזניים. רגע לפני השבעת הכנסת הוא כינס את ישיבת סיעתו ואמר: "הממשלה צריכה לשקף את התפלגות הדעות בעם. כלומר, נוטה ימינה". אך מנגד עקץ: "יש כאלו שקוראים לעצמם ימין שמוכנים לגרור את ישראל למערכת בחירות נוראה". אז הוא הוא מתכוון לפתור את הפלונטר? טוב ששאלתם. 

מייד לאחר הבחירות החל בנט לדבר עם כולם. הוא קיים שיחות עם ראשי הליכוד, יש עתיד, ש"ס, הציונות הדתית, כחול לבן, יהדות התורה, העבודה, ישראל ביתנו, תקווה חדשה וכן, גם מרצ. בהמשך פצח בסבב פגישות. לפני ערב החג הוא נפגש עם יו"ר תקווה חדשה גדעון סער, לצורך "עדכון ותיאום עמדות לקראת המהלכים להקמת ממשלה חדשה".

ביום שישי שעבר, נתניהו ובנט נפגשו במשרד ראש הממשלה, פגישה ממושכת שארכה שלוש שעות. לאחר הפגישה ההיא צייץ בנט בטוויטר כי ימשיך "במאמצים כבירים כדי להביא להקמת ממשלה טובה לישראל בהקדם". במסגרת אותם "מאמצים כבירים" הוא נפגש למחרת עם "האח לשעבר" יאיר לפיד, יו"ר יש עתיד. אחרי שעתיים וחצי נמסר כי סיכמו לשוב ולהיפגש. פעם גם גוש נתניהו ופעם עם גוש השינוי. 

ראשות ממשלה עם מספר חד ספרתי של מנדטים?

אחרי שדיבר עם כולם ונתן להם תחושה שהוא איתם, הגיע שלב ההמלצות אצל הנשיא. יו"ר ימינה שפתח את מערכת הבחירות עם 20 מנדטים בסקרים סיים אותה רק עם 7. גם המדגמים שחזו לו בערב הבחירות להיות לשון המאזניים לא עזרו. בנט הגיע לשלב הזה כשהוא עם כח אלקטורלי קטן יותר משצפה. ואז, במקום לקבל הכרעה, החליטו נציגי מפלגתו להמליץ עליו להרכבת הממשלה – וסלל את הדרך להענקת המנדט לנתניהו. הח"כית איילת שקד הסבירה לריבלין כי הוא המועמד בעל הסיכויים הטובים ביותר, על אף מיעוט הממליצים "משום שהוא היחיד שאינו מוחרם בידי אחרים". 

זמן קצר לפני השבעת הכנסת כינס בנט את סיעת ימינה ואמר כי העם רוצה ממשלה ימנית, לאומית ויציבה. אך רמז כי "יש כאלה שקוראים לעצמם ימין, שאין להם שום בעיה לגרור את ישראל לעוד מערכת בחירות בשם 'אידיאלים נשגבים'. אלה לא אידאלים, אלה אמביציות". למי הוא התכוון? התשובה אצל יו"ר ימינה שממשיך לשמור את הקלפים קרוב לחזה ולזגזג בין הצדדים. 

אז מה מתכנן בנט? מה הוא מבשל? האם ילך עם נתניהו? הרי רק לפני חודשיים הוא אמר עליו כי "השנה האחרונה הוכיחה שהוא כשל בתפקידו"? או שברגע האמת, כמו באוקטובר 2019, יחליט שוב "להיכנס תחת האלונקה". אל זרועותיו של מי מ"אחיו לשעבר" הוא ישוב? של לפיד או סמוטריץ'? והאם בכלל יגשים את השאיפה להקים ממשלה בראשותו, או שמרוב הליכה בין הטיפות - גם הוא יירטב.

הפופולריים