בתום שעות ארוכות של דיונים וטעות לילית בהצבעה, מליאת הכנסת אישרה הבוקר (שלישי) ברוב דחוק את חוק המרכולים בקריאה שנייה ושלישית. 58 ח"כים הצביעו בעד החוק ו-57 התנגדו. על פי הצעת החוק הממשלתית, תינתן לשר הפנים סמכות לבטל חוקי עזר עירוניים שיבקשו בעתיד לפתוח מרכולים בשבת בערים שבהן הם סגורים כיום, כמו בתל אביב. חנויות הנוחות שבתחנות הדלק הוחרגו מהחוק והוא לא יחול עליהן.
יו"ר הקואליציה ח"כ דודי אמסלם (הליכוד) בירך על אישור החוק: "אלה מסוג החוקים שאנו מחוייבים אליהם בהסכמים קואליציוניים, ועדיין השבת חשובה לנו לא פחות מלאחרים. אין צורך להיכנס לפאניקה - אחרי שהחוק הזה יעבור יראו שהוא לא ישנה דבר, הכל יישאר כשהיה". ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה) אמר כי "רוב ההתנגדויות לחוק המרכולים היו למטרות פוליטיות ואלקטורליות, שאין להן ולא כלום למהות החוק. החוק מונע כרסום מתמשך בקדושת השבת".
מנגד, טען ח"כ איציק שמולי (המחנה הציוני): "זה חוק רע, שיביא להרחבת הכפייה הדתית ולקיטוב גדול יותר בעם. כל מטרתו היא שרידות הקואליציה במסגרת מכירת החיסול של הממלכתיות שמבצע הליכוד בשבועות האחרונים לשותפות הקואליציוניות שלו. אפשר רק לחלום שהקואליציה הרעה הזו תסתער באותה הנחישות ומוטיבציה על דוח העוני או על קצבאות הנכים והקשישים".
חוק המרכולים עבר וחבל. לכפייה דתית אין שום קשר ליהדות או למסורת ישראל. חוק מן הסוג הזה במקום לקרב ליהדות רק מרחיק ממנה.
— אביגדור ליברמן (@AvigdorLiberman) 9 בינואר 2018
החוק אושר לאחר דיון סוער במליאת הכנסת, ולאחר כמה ימים שבהם הקואליציה נאבקה כדי לגייס את הרוב הדרוש, גם בקרב ח"כים בתוך המפלגה. חברי סיעת ישראל ביתנו הצביעו נגד החוק ונגד המשמעת הקואליציונית, כפי שהודיע יו"ר המפלגה אביגדור ליברמן מראש. חברות הכנסת שרן השכל (הליכוד) וטלי פלוסקוב (כולנו) נעדרו מההצבעה. גם הח"כים מוטי יוגב (הבית היהודי) ויוסי יונה (המחנה הציוני) לא השתתפו בהצבעה משום שהם יושבים שבעה בביתם.
חבר הכנסת ושר הבריאות לשעבר, יעקב ליצמן (יהדות התורה) איים אמש על בכירים בקואליציה ובליכוד לקראת ההצבעה, והודיע להם כי אם החוק לא יעבור - מפלגתו תפרוש מהקואליציה ותפרק את הממשלה. האיום של לצימן היה אחת הסיבות להחלטה שהתקבלה בקואליציה ללכת בכל זאת להצבעה הלילה, למרות הרוב הדחוק של קול אחד בלבד.
בנוסף, במהלך הלילה חלה טעות בהצבעה שאילצה את הקואליציה להפסיק אותה למשך כשלוש שעות. זאת לאחר ששניים מחבריה, השר יואב גלנט וסגן השר אלי בן דהן, התבלבלו באחת ההצבעות על הסתייגויות האופוזיציה, ובשל כך אושרה ההסתייגות של ח"כ איציק שמולי (המחנה הציוני) שביקשה להחריג מהחוק חנויות למוצרי מטבח ולאפשר את פתיחתן בשבת. בעקבות כך, החוק הוחזר שוב לוועדת הפנים. באזור השעה 07:00 התחדשה ההצבעה, ובתוך כחצי שעה החוק אושר.
אמש נשמע ראש הממשלה, בנימין נתניהו, מודה בשיחה סגורה עם חברי מפלגתו כי חוק עונש מוות למחבלים וחוק המרכולים לא ישנו רבות. הוא הוסיף כי שני החוקים השנויים במחלוקת אף נכפו על מפלגתו.
"אחרי שהחוק יעבור, יסתכלו אחרי חודש ויראו שאין שום שינוי. הרבה רחש הרבה מהומה על כלום", אמר ראש הממשלה על חוק המרכולים בישיבת הסיעה. "אותו דבר לחוק עונש מוות. לא יהיה שינוי במצב". נתניהו הסביר לחברי סיעתו כי "אלה חוקים שנכפו עלינו, בין אם אהבנו אותם ובן אם לא. יש תופעה כזאת: אתה חותם על הסכם קואליציוני ואז אתה נדרש לשלם את מחיר".
לדברי ראש הממשלה, "פעם ב-20 שנה הצבעתי נגד סיעתי, אבל אם אדם מבהיר לך שמבחינתי הממשלה נופלת, אני מציע לדון בכובד ראש איך מטפלים בזה. הדבר הזה מסכן את יציבות הקואליציה".
האזינו לעימות בבית הדין העליון של הליכוד
בתוך כך נדחתה העתירה לבית הדין העליון של הליכוד להדחת הח"כית שרן השכל בשל התנגדותה לחוק המרכולים. זאת, בנימוק שמדובר בהליך מוקדם מדי, שכן היא טרם הצביעה נגד עמדת הקואליציה. אבי הלוי, היועץ המשפטי של הליכוד, אמר כי ״בית הדין של הליכוד החליט שהעתירה מוקדמת ולכן הוא מוחק אותה. במילים אחרות, בית הדין סבור, שצריך להמתין לראות מה תהיה הצבעתה בפועל של ח״כ שרן השכל. כמו כן, ביה״ד קורא לח״כ השכל לשקול את עמדתה בנושא הצבעתה על חוק המרכולים, לאור הנסיבות ובכללן הצורך לשמור על המשך קיומה של ממשלת הליכוד".
מוקדם יותר הזהיר אמר נתניהו כי הצבעה נגד חוק המרכולים "עלולה לגרום להפלת הממשלה", ואמר כי "אם לא יהיה רוב לחוק ניאלץ לדחות את ההצבעה למועד מאוחר יותר". נתניהו, שדיבר בישיבת סיעת הליכוד, הוסיף כי הוא מגבה את יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד אמסלם, בצעדיו נגד ח"כ שרן השכל ואת חומרת העונש כלפיה.
לפיד על חוק המרכולים - האזינו