גורם רשמי בבית הלבן אמר כי לא נוצר כל קשר בין ארצות הברית לרשות הפלסטינית מאז הכרזתו של הנשיא האמריקני, דונלד טראמפ, על ההכרה בירושלים כבירת ישראל בחודש שעבר. הבכיר הביע תקווה כי תוכנית שלום למזרח התיכון תוצג עוד השנה, וכי צוותי הבית הלבן עובדים עליה וטרם יצרו קשר בנושא עם הצדדים.
עוד אמר הבכיר האמריקני כי אף מדינה אינה סבורה שניתן להחליף את ארצות הברית כמתווכת בתהליך השלום, לרבות הפלסטינים עצמם.
אמש תקפה הרשות הפלסטינית בחריפות את נאומו של סגן נשיא ארצות הברית מייק פנס בכנסת, שבו הוא התחייב כי השגרירות האמריקנית תיפתח בירושלים עד סוף שנת 2019. "הנאום היה משיחי, מסע צלב. זו מתנה לקיצונים", האשים הבכיר ברשות, סאיב עריקאת.
היו"ר אבו מאזן התעדכן בנאומו של פנס בישראל מבריסל, שם הוא מקיים ביקור מדיני. אבו מאזן נפגש עם שרי החוץ של האיחוד האירופי, אך לא קיבל מהם כל התחייבות לצעד מעשי, למרות בקשתו כי יכירו במדינה פלסטינית וההצהרה כי הכרה כזו "לא תפגע בתהליך השלום".
שרי החוץ של האיחוד הבהירו ליו"ר הרשות כי ארצות הברית מוכרחה להיות שותפה למשא ומתן בין ישראל לפלסטינים. גורם פלסטיני אמר לכאן חדשות כי אבו מאזן השיב להם: "אין בעיה עם זה, אבל היא לא יכולה להיות לבדה". הוא טען בפניהם כי יש לקיים משא ומתן רק במסגרת בינלאומית רחבה יותר.
בשבוע שעבר, יו"ר הרשות הפלסטינית תקף בחריפות את טראמפ, לאחר שקרא כי האחרון מפסיק את הסיוע לפלסטינים כי הם לא מוכנים למשא ומתן עם ישראל. "ייחרב ביתך, ממתי אנחנו מסרבים למשא ומתן?", אמר אבו מאזן בכינוס המועצה המרכזית של אש"ף. לדבריו, הוא לא סירב להצעתו של אהוד אולמרט, משום שלא היה הסכם – כפי שכתב בעצמו בספרו ראש הממשלה לשעבר. הוא הוסיף כי "ישראל סיימה את אוסלו ולא נשאר אוסלו, ועל המועצה המרכזית של אש"ף לקבל החלטות בנושא".
אבו מאזן המשיך בקו התוקפני גם כלפי שגריר ארצות הברית בישראל. "(דיוויד) פרידמן אומר שאין כיבוש, ושיבקש ממשרד החוץ האמרקני לא להשתמש יותר במילה כיבוש. שאני איפגש איתו?! לא ניפגש איתו - לא בעמאן ולא בוושינגטון ולא בשום מקום", אמר.