בניגוד למשמעת הקואליציונית ואף שבוועדת השרים אין תמיכה לכך, בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב פורסם הבוקר (שני) כי ברע"ם מתכוונים להעלות את הצעת החוק שקובעת מתן הטבות מס לשבטים בדואים בנגב ברביעי, כולל אלה שמתגוררים ביישובים לא חוקיים. ברע"ם מאיימים ברמז כי אם החוק יופל, הם ינטשו את המליאה ויותירו את הקואליציה בלי רוב בהצבעות.
קינג עבאס | עוד יום
ההצעה למעשה מבקשת להחיל את הטבות המס שקיימות על מועצות מוכרות של הבדואים באופן שבטי ובכך לכלול גם את היישובים הלא חוקיים. ועדת השרים דחתה אתמול בחודש את ההכרעה על החוק, אך ברע"ם מתכוונים להתעלם מכך ולהעלות את החוק להצבעה השבוע, אף שהקואליציה נדרשת להצביע נגדו (כל עוד לא אושר בוועדת שרים).
לפני כחודש סערה הקואליציה בגלל נטיעות של קק"ל בנגב. חברי סיעת רע"ם לא הגיעו להצבעות ובהיעדר רוב, הקואליציה הפסידה בהצבעה על הצעת החוק של חבר הכנסת אחמד טיבי, המחייבת התקנת מצלמות גוף על שוטרים בהפגנות. החוק אושר בקריאה טרומית ברוב של 46 מול שני מתנגדים. בנוסף אושרו בקריאה טרומית גם הצעת החוק של איימן עודה על העלאת קצבת אזרח ותיק.
נטיעות ומהומות בנגב | עוד יום
ברקע ההתפרעויות של הבדואים בנגב והחרם של רע"ם, בחדשות הערב פורסם כי הממשלה מקדמת תוכנית כוללת וחסרת תקדים להסדרת הנגב. לפי מקורות המעורים בפרטים, התוכנית כוללת הכרה ב-10 עד 12 כפרים בדואים לא מוכרים בנגב. פורסם כי התוכנית תואץ בעקבות המהומות.