אחרי חשיפת כאן חדשות על היוזמה המצרית: שר החוץ גבי אשכנזי יטוס מחר (ראשון) למצרים וייפגש עם מקבילו במדינה, סאמח שוכרי. מדובר במפגש הראשון בין שרי החוץ שיתקיים במצרים באופן גלוי מאז 2008. בד בבד, ראש המודיעין המצרי, הגנרל עבאס כאמל, צפוי להגיע מחר לאזור. הוא אמור לבקר ברמאללה ומחרתיים ברצועת עזה. אתמול נכנסה לרצועה משלחת של המודיעין המצרי כהכנה לקראת הביקור. היום דווח כי משלחת מצרית ביטחונית גדולה נכנסה לרצועה.
שקט, דנים: המצרים מדלגים בין עזה לירושלים כדי לגבש שלב שני בהפסקת האש | גילי כהן, פרשנות
פרסום ראשון: מצרים זימנה את ישראל, החמאס והרשות הפלסטינית לשיחות בקהיר כהמשך להפסקת האש בין הצדדים. מטרת השיחות: לדון באפשרות רגיעה ארוכת טווח - ובסוגיית השבויים והנעדרים בעזה. הדיווח של @gilicohen10 #חדשותהערב pic.twitter.com/wf4Fmybc95
— כאן חדשות (@kann_news) May 26, 2021
ביום רביעי פורסם בחדשות הערב שמצרים זימנה את ישראל, חמאס והרשות הפלסטינית לשיחות בקהיר כהמשך להפסקת האש בין הצדדים. התנאי הישראלי לקיום השיחות הוא שהן יתקיימו בערוצים נפרדים, ולא במקביל. מטרת השיחות: לדון באפשרות רגיעה ארוכת טווח - ובסוגיית השבויים והנעדרים בעזה.
בין ירושלים, קטר ועזה: היום שאחרי "שומר החומות" | גל ברגר, פרשנות
התנאי הנוסף שישראל הציבה הוא שכל התקדמות בשיקום עזה יותנה בהתקדמות בסוגיית השבויים והנעדרים. העיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד" הפרו-קטרי דיווח היום שמצרים הודיעה לחמאס שהשיחות הבאות חייבות לכלול גם משא ומתן בנושא עסקת חילופי השבויים והנעדרים. כדי לקדם את השיחות בקהיר, ביום שישי האחרון הגיע לישראל גנרל מצרי כדי לדון ביוזמה המצרית, אך תאריך לפסגה בקהיר עדיין לא נקבע.
מה קרה מאחורי הקלעים של המגעים להפסקת האש?
מוקדם יותר הבוקר דיווח העיתון "אל-אח'בר" שהמתווכים המצריים העבירו מסר לחמאס שישראל צפויה לבצע שורה של הקלות הקשורות לעזה בשבוע הבא. בעיתון פרסמו כי ההקלות יכללו בין השאר את פתיחת המעברים, מרחב הדיג, הכנסת דלקים לתחנת הכוח בעזה, תיקון קווי החשמל שנפגעו בסבב הלחימה וגם את הכנסת הכסף הקטרי.