דיווח: איפא"ק נותנת למחוקקים בארה"ב אור ירוק לבקר את הסיפוח

דיווח: איפא"ק לחברי קונגרס - בקרו את הסיפוח

השדולה הפרו-ישראלית מעודדת חברי קונגרס לבקר את המהלך, כל עוד לא הסיוע ביטחוני מארה"ב לא ייפגע. גורם בקונגרס האמריקני: "באיפא"ק מעוניינים שחברי הקונגרס יבינו שזה זמן להזהיר את ישראל, מבלי לאיים על הסכם הסיוע"
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
ועידת איפא"ק
צילום: צילום: פלאש 90

השדולה הפרו-ישראלית איפא"ק הודיעה למחוקקים בארצות הברית כי הם חופשיים לבקר את כוונות הסיפוח - כך דיווחה הלילה (חמישי) סוכנות הידיעות היהודית "JTA". באיפ"ק הוסיפו כי הביקורת על סיפוח תתאפשר, כל עוד היא תיעצר בנושא הזה, ולא תפגע בסיוע הביטחוני האמריקני לישראל.

לפי הדיווח, השדולה הפרו-ישראלית תידרכה חברי הקונגרס בנושא בשיחות טלפון ובזום. תורם לאיפא"ק סיפר: "אנחנו אומרים לסנאטורים 'תרגישו חופשי לבקר את הסיפוח, אבל אל תעצרו את הסיוע לישראל'". גורם בקונגרס האמריקני הסביר כי בשדולה הפרו-ישראלית "מעוניינים שחברי הקונגרס יבינו שזה זמן להזהיר את ישראל, מבלי לאיים על מזכר ההבנות שנחתם בין ממשל אובמה לממשלת נתניהו לפני כארבע שנים". על פי המזכר, ישראל מקבלת מארצות הברית בכל שנה למשך עשור סיוע צבאי בסך 3.8 מיליארד דולרים.

אמש פורסם בחדשות הערב בכאן 11 כי בישראל חוששים מאפשרות של סנקציות כלכליות במקרה של סיפוח. על פי הפרסום, כמה צוותי חשיבה דנים באפשרויות שונות למהלך הסיפוח. אחד הצעדים האפשריים שמעוררים דאגה בישראל הוא אפשרות של חרם ואף הפסקת מכירת נשק, לצד פגיעה בשיתופי פעולה כלכליים ומדעיים.

בד בבד, עשרות אנשי אקדמיה בכירים מישראל ומחו"ל העוסקים במשפט בין לאומי, קוראים לממשלה שלא לממש את התוכנית לספח שטחים ביהודה ושומרון. במכתב שנשלח לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר הביטחון בני גנץ, ציינו המשפטנים כי סיפוח חד צדדי של שטח שנתפס בכוח הוא הפרה בוטה של עקרונות יסוד במשפט הבין לאומי. הם הזהירו כי צעד כזה יסבך את ישראל בערכאות בין לאומיות, ועלול להוביל בנסיבות מסויימות גם להטלת אחריות פלילית אישית. 

לצד החשש מהביקורת, בליכוד הגישו אתמול מחדש את חוק ההסדרה, לאחר שבג"ץ פסל אותו. חברת הכנסת מיכל שיר הגישה את הצעת החוק המחודשת להסדרת ההתיישבות ביהודה ושומרון. נוסח החוק שונה מעט והוא עונה על הדרישות שהציב שופט בית המשפט העליון נועם סולברג בדעת המיעוט. על פי דבריו של סולברג, נמחקו מהצעת החוק שני מונחים בסעיף השני לחוק – "התיישבות" ו"מדינה".

הפופולריים