משרדי האוצר והבריאות מקיימים היום (חמישי) דיון מקדים על מנת לגבש המלצות משותפות לממשלה בנוגע להקלות נוספות בסגר. נוכח הלחץ של בעלי העסקים מהענפים השונים, ונוכח דיווחים על כך שהציבור ממילא מפר את ההוראות, ההמלצות המסתמנות כוללות פתיחת עסקים נוספים.
מסתמן כי המשרדים ימליצו לממשלה לפתוח את כל חנויות הרחוב והמרכזים המסחריים, כפוף למגבלות שכבר הוטלו על החנויות שהותר להן להיפתח ביום ראשון. כמו כן, המספרות יחזרו לפעילות תחת אותן מגבלות, ויותר איסוף עצמי של אוכל ממסעדות. הממשלה תתבקש לדון מאוחר יותר היום בהמלצות ולקבל החלטה רשמית. הדיון על מערכת החינוך נדחה ליום ראשון.
מנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד, אמר הבוקר לירון דקל וחיים לוינסון בכאן רשת ב כי בקרוב תאפשר הממשלה פתיחת חנויות מענפי משק נוספים, וציין שהמענה האמיתי למשק הוא פתיחתו מחדש.
ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, פרופסור סיגל סדצקי, התראיינה גם היא בתוכנית ואמרה: "ברור שעברנו גל ראשון ועברנו אותו מצוין בגלל שעשינו צעדים מוקדמים וקשים. אי אפשר לסיים את המלחמה הזאת כל זמן שהנגיף לא יילך. אני לא יודעת מה יהיה הגל הבא, ואם הוא יהיה יותר גדול או קטן".
בישיבת הממשלה אתמול העלו כמה שרים דרישה לפתוח עוד ועוד בתי עסק שעדיין סגורים. שר האוצר, משה כחלון, הציע לאפשר לקוסמטיקאיות ולמספרות לפעול, שר העבודה והרווחה, אופיר אקוניס, ביקש לפתוח את תחום ההנעלה וההלבשה, ואילו השר אלי כהן ביקש לפתוח משתלות.
שרי הממשלה על מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, שניסה להחמיר את המגבלות מחדש, אגב דיון בהוראות לגבי יום העצמאות והרמדאן שהתקיים אתמול. בדיון ביקש בר סימן טוב להבהיר כי מרכזי הקניות הפתוחים, דוגמת מרכזי ביג, לא ייפתחו, וכי כל דבר שלא הותר בנוסח המקורי של התקנות לשעת חירום ייאסר.
בתוך כך, הממשלה אישרה אתמול את ההנחיות החדשות שיוטלו על הציבור ביום הזיכרון, יום העצמאות וחודש הרמדאן. כחלק מההנחיות, תיאסר הגעה לבתי העלמין ביום הזיכרון, ויוטל סגר ביום העצמאות. ביישובים ערביים יוטל סגר בכל ערב בחודש הרמדאן מ-18:00 עד 03:00.
תתאפשר יציאה מהבית לצורך ביקורי התייחדות והנצחה בקברי חללי צה״ל, נפגעי פעולות איבה ואתרי הנצחה החל מהיום ועד ערב יום הזיכרון בשעה 16:00. החל מ-28 באפריל בשעה 17:00 ועד למחרת בערב, יוכל אדם לצאת מביתו רק לצורך הצטיידות בתרופות ובמוצרים חיוניים בלבד וקבלת שירותים חיוניים בלבד בתחום יישוב מגוריו. אם בתחום זה לא קיימים שירותים אלו, אז יוכל לקבלם ביישוב הסמוך ליישוב מגוריו. התחבורה הציבורית תופסק.
הגבלות קורונה: השרים דורשים לפתוח עסקים נוספים כמו חנויות ביגוד והנעלה ומשתלות. הדיון בעניין יתקיים מחר. הדיווח של @gilicohen10 ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/7Su9q3pkpG
— כאן חדשות (@kann_news) April 22, 2020
לא תתאפשר רכישה של מזון במהלך ערב יום העצמאות ויום העצמאות עצמו. תתאפשר יציאה מהבית להתאווררות ופעילות גופנית בקרבת הבית, בהתאם לתקנות. בד בבד, הממשלה אישרה תיקונים לתקנות החירום וכי ניתן לצאת מהבית לצורך ראיון עבודה.
ראש עיריית חולון, מוטי ששון, הודיע כי בערב יום העצמאות יתקיימו בעירו מופעי זיקוקין די-נור בשבעה מוקדים כדי לאפשר לכל תושבי העיר להנות מהמופע המרהיב. עיריות נתניה וראשון לציון לעומת זאת המטרפו היום לעיריות רמת גן ובת־ים שהודיעו אתמול כי הן מבטלות את מופעי הזיקוקים. אתמול אישרה ישיבת הממשלה את מופעי הזיקוקים ברחבי הארץ בכמה מוקדים ברחבי כל עיר . כך שיתאפשר למספר רב ככל הניתן של תושבים הרשות המקומית לצפות בהם, מבלי להפר את הוראות משרד הבריאות.
עוד נודע היום כי מספר הנרשמים בשירות התעסוקה עקב משבר הקורונה, מתחילת חודש מרס ועד היום, צפוי לעבור בסוף השבוע את המיליון: מדובר על 995,666 דורשי עבודה, מהם 88% בחל"ת ו-7.2% פוטרו. השאר התפטרו או שאינם תובעי קצבה כלשהי. 3,840 מבין אלה שנרשמו כדורשי עבודה הנמצאים בחל"ת מאז החל המשבר, דיווחו מתחילת השבוע באתר שירות התעסוקה כי חזרו לעבוד. הערכת שירות התעסוקה היא שישנם כמה אלפים נוספים שבפועל חזרו לעבודה, וטרם דיווחו לשירות על כך.