על רקע הביקורות והמתקפות מצדו של ראש הממשלה בנימין נתניהו ומקורביו: הליכוד וחבר הכנסת מיקי זוהר עתרו היום (ראשון) לבג"ץ נגד היועץ המשפטי של הכנסת איל ינון. בעתירה כתבו כי ינון "מצוי בניגוד עניינים חמור".
היועץ המשפטי צפוי להגיש היום חוות דעת משפטית בעניין הקמת ועדת כנסת שתדון בבקשת החסינות של נתניהו. אחריו, צפוי גם יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין להגיש את חוות דעתו בעניין הקמת הוועדה. אדלשטיין הודיע כי יקיים מסיבת עיתונאים, בה יתייחס לחוות דעתו של ינון, בשעה 13:15.
הירשמו לפוליטי-כאן, ערוץ הטלגרם של כאן חדשות לבחירות - כל העדכונים והפרשנויות
במחנה הדמוקרטי תקפו את הליכוד: "מיקי זוהר הוא לא יותר מביריון בשליחות ראש ממשלה נאשם שנמלט מאימת הדין. נתניהו מנהל מסע רדיפה מאפיונרי נגד כל מי שעומד בינו לבין החסינות".
חבר הכנסת אבי ניסנקורן (כחול לבן), שיהיה יו"ר הוועדה אם תוקם, אמר הבוקר בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב כי למרות שהכנסת התפזרה יש די זמן לדון באופן יעיל וענייני בחסינות ראש הממשלה נתניהו וכי יש לכך תקדימים. לדבריו, עמדת הרוב רוצה דיון בחסינות והטענות נגד כינוס הוועדה אינן נכונות. "חמור מאד שראש הממשלה נתניהו מוביל את ההתקפה נגד היועץ המשפטי לכנסת ינון ונגד אנשי המשפט ושלטון החוק", הוסיף ניסנקורן בריאיון לאריה גולן.
האזינו לריאיון עם ח"כ אבי ניסנקורן
אתמול תקף נתניהו בפעם השנייה את ינון: "היועץ המשפטי לכנסת נמצא בניגוד עניינים חריף. הוא וזוגתו אומרים שלא דיברו על התיק שלי, הם חושבים שאנחנו טיפשים?". ביום שישי פורסם ב"השבוע" בכאן 11 כי ראש הממשלה תקף את היועץ בשיחות סגורות ואמר כי הוא גויס על ידי גורמים משפטיים לקמפיין "רק לא ביבי" של כחול לבן.
נתניהו דרוך וטעון לקראת המלחמה על החסינות | פרשנות
נתניהו אף אמר כי התנהלות ינון היא "בושה", והוא כבר תכנן לפסול עצמו מעיסוק בנושא החסינות וכינוס ועדת הכנסת, אך שינה את דעתו לאחר שקיבל טלפון מהיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט. "אני רוצה להבהיר: נעשה כאן אי צדק, מגייסים טריבונל משפטי נגדי", אמר ראש הממשלה. נתניהו הוסיף כי הוא לא פוסל עתירה לבג"ץ – אבל בינתיים לא חושף את הקלפים.
על אדלשטיין הופעלו לחץ כבד ואף איומים מצד כחול לבן וגורמים נוספים. ביום רביעי איימו בכחול לבן לפתוח בהליך להדחתו של יו"ר הכנסת מתפקידו, אם לא תוקם ועדת הכנסת. אם אדלשטיין לא יאפשר את הקמת הוועדה, במפלגה, שנתמכת על ידי 65 חברי כנסת, יפתחו בהליך לבחירת יו"ר כנסת חדש.
לפני שבוע העביר אייל ינון את חוות דעתו בנוגע לסמכות ועדות הכנסת לדון בחסינות. מסקנתו היא כי התנהלות הכנסת בפגרת בחירות לא יכולה למנוע את הוראת החוק לדון בבקשות חסינות "בהקדם האפשרי". כך שלמרות הקשיים, עמדתו היא שאין בכל אלה כדי לקבוע שוועדת הכנסת והמליאה מנועות מלדון ולהכריע בנושא.
בתחילת החודש הגיש ראש הממשלה נתניהו רשמית את בקשת החסינות שלו מהכנסת ליו"ר הכנסת אדלשטיין. בהצהרה שנתן זמן קצר קודם לכן אמר נתניהו כי הוא עושה זאת משום שבכוונתו להמשיך להוביל את ישראל. במכתב בן עשרה עמודים שהגישו עורכי דינו נכתב כי כתב האישום הוגש בחוסר תום לב, ניהול ההליך הפלילי נגד ראש הממשלה בשלב זה יגרום נזק של ממש לתפקוד הכנסת ולייצוג רצון הבוחרים וכי ראש הממשלה הופלה מול ראשי ממשלות אחרים.