סעיף המגביל את סמכויות המנהל האזרחי ייכלל בהסכם הקואליציוני

סמכויות המנהל האזרחי יוגבלו בהסכם קואליציוני
כך סוכם במשא ומתן בין הליכוד לאיחוד מפלגות הימין. המשמעות: קידום החלט הריבונות הישראלים ביו"ש, גם ללא הכרזה רשמית על כך
מחבר זאב קם מחבר זאב קם
היישוב מצפה כרמים
צילום: צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

במסגרת ההסכם הקואליציוני המתגבש בין הליכוד לאיחוד מפלגות הימין צפוי להיכלל סעיף שמגביל את סמכותו ואת תפקידו של המנהל האזרחי ביהודה ושומרון. המנהל האזרחי הוא למעשה המקבילה של משרדי הממשלה מחוץ לקו הירוק במגוון רחב של נושאים.

אחת הדרישות שהציג צוות המשא ומתן של איחוד מפלגות הימין היא ביטולו המוחלט של המנהל האזרחי בנוגע לחיי הישראלים ביו"ש והשארתו רק ביחס לניהול חיי הפלסטינים בשטחי יהודה ושומרון. במשא ומתן המתקדם  בין המפלגות ישנה הסכמה לפחות על צמצום סמכותו של המנהל האזרחי.

המשמעות היא שמשרדי הממשלה יקבלו יותר ויותר אחריות בנושאים שונים על היישובים הישראלים ביו"ש, במקום המנהל האזרחי, ובכך יתבצע קידום של החלת ריבונות בפועל, גם ללא הכרזה רשמית על כך.

בחירת העורכת