חשיפת כאן חדשות: שר האוצר בצלאל סמוטריץ' אמר הבוקר (שלישי) בריאיון לכאן רשת ב כי אין שום הצדקה מקצועית להעביר לרשויות הערביות את המענק שהובטח להן - 200 מיליון שקלים. לדבריו, מדובר בכספים שהקצתה הממשלה הקודמת לצרכים הפוליטיים של רע"ם ומנסור עבאס.
בריאיון לקלמן ליבסקינד ורועי שרון בעקבות חשיפת כאן חדשות, אמר שר האוצר כי גם אנשי המקצוע הרלוונטיים באגף התקציבים סבורים שאין שום הצדקה מקצועית להעברת תקציב נוסף לרשויות הערביות. הוא הוסיף כי הכספים המועברים לרשויות הערביות מגיעים לארגוני פשיעה, ועד שיהיו מנגנוני בקרה שיבטיחו שהתקציבים יגיעו למקומות הנכונים, הסכום הזה לא יעבור. "זו החלטה סופית", הדגיש שר האוצר.
האזינו לריאיון עם השר סמוטריץ'
בעניין סירובו להעביר גם תקציב לעידוד ההשכלה הגבוהה במזרח ירושלים, אמר סמוטריץ' שהוא אינו מוכן לממן הסתה וטרור של תאים אסלאמיים באוניברסיטה העברית. "אני מתואם בעניין הזה עם ראש הממשלה והוא תומך בעמדתי", ציין. הוא הוסיף כי נפגש אתמול עם ראש הממשלה וכי נתניהו אישר להביא את ההחלטה לאישור הממשלה.
עוד אמר שר האוצר כי לא יחתום על פריסת חובות של הרשות הפלסטינית: "אני לא רואה את הרשות קורסת, וזה אבסורד שאזרחי ישראל יממנו רשות שנלחמת במדינה ומשלמת משכורות למחבלים".
שר הפנים משה ארבל מסר בתגובה לדברי שר האוצר: "האתגר הגדול הוא דווקא בשנת התקציב הנוכחית, מכיוון שבתחילת השנה התקציב הוגדר כמענק מותנה, ונכנס לסעיף התקציבי של הרשויות המקומיות בתקציב המאושר שלהן, ועל כן בהיעדרו יווצר גירעון תקציבי. סיום שנת התקציב בגירעון תקציבי יוביל לתוצאה שבשנה הבאה הרשויות תיכנסנה לתוכניות הבראה, ואז משרד האוצר וקופת המדינה ישלמו הרבה יותר מהסכום המדובר. על כולנו לפעול יחד לצמצום פערים בחברה ולאפשר מתן שירותים מוניציפליים ראויים לכל אזרח ואזרח בישראל, יהודי וערבי כאחד".
סמוטריץ' הקפיא את הכספים בשל ההתנגדות להעברת 200 מיליון שקלים למכינה של האוניברסיטה העברית לשילוב ערבים באקדמיה ובהשכלה הגבוהה. אתמול הוא פרסם פוסט בפייסבוק שבו כתב: "אנחנו משקיעים מאות מיליונים במזרח ירושלים בלי לאפשר עידוד אלימות, הסתה וקיצוניות. אני דורש מנגנונים שיטפלו בהקצנה הלאומנית באוניברסיטאות וימנעו אותה". עוד כתב השר: "אני לא חותמת גומי של אף אחד, ואני לא מתנצל שבאתי לקדם ערכים ומדיניות. לשם כך נבחרתי".