אופיר גנדלמן, דובר ראש הממשלה לשפה הערבית, יצא הבוקר (שישי) נגד רשת הטלוויזיה הערבית אל ג'זירה בריאיון בכאן רשת ב. לדברי גנדלמן: "רשת הבית של חמאס - לא כלי תקשורת, אלא כלי תעמולה של ציר הטרור במזרח התיכון. צריך לסגור אותה בישראל".
הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי, לחצו על הפעמון ואתם מעודכנים
הממשלה אישרה תקנות שיאפשרו את סגירת פעילות אל גזירה בישראל. ההצעה לסגירת אל-ג'זירה, בהתאם לתקנות לשעת חירום שהגיש שר התקשורת לאישור הממשלה, צפויה לעלות לאישור בישיבת הקבינט הקרובה. זאת לאחר הסכמת שר הביטחון ובגיבוי גורמי הביטחון בישראל. עם אישור הקבינט, הצו להפסקת השידורים, סגירת משרדי הערוץ ותפיסת הציוד, ייחתם על ידי שר התקשורת וייצא לפועל באופן מיידי.
בכאן חדשות פורסם השבוע כי המוסד תומך בסגירת אל-ג'זירה בישראל, בטענה שהערוץ פוגע בפעילות צה"ל ומסכנת את הכוחות הלוחמים. לפי מידע שהגיע היום לידי כאן חדשות, נטען כי כתבי אל ג'זירה חושפים את שטחי הכינוס של החיילים בזמן המלחמה בדרום ומיקומים רגישים נוספים.
עוד בנושא
הרמטכ"ל הרצי הלוי, שר הביטחון יואב גלנט והמל"ל תומכים בסגירת הערוץ, שמושבו בקטר ומשדר בשפה הערבית והאנגלית. כמו כן, גם משרד החוץ הביע תמיכה בסגירתו, על אף שבעבר התנגד נחרצות למהלך שכזה. שב"כ החזיק בעמדה מסויגת ואמר שקשה לבסס את עבירת ההסתה, אך אין לו התנגדות לסגירת הערוץ בישראל.