המגעים לעסקה

בישראל מחכים לתשובת חמאס: "המקסימום הישראלי לא פוגש את המינימום של הארגון"

"המקסימום שמציעה ישראל לא פוגש את המינימום של חמאס"
לדברי המקורות, חמאס טרם קיבל לידיו את ההצעה הישראלית החדשה וה"גמישה" יותר, ככל הנראה בכל הנוגע לחזרת עקורים לצפון הרצועה. הארגון ער ללחץ הבינלאומי על ישראל - ודבק בדרישותיו 
מחבר אליאור לוי מחבר אליאור לוי
קיר חטופים
צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

מקורות פלסטינים אמרו לכאן חדשות כי נכון להיום (שלישי) בצהריים, חמאס עדיין לא קיבל לידיו את ההצעה הישראלית לעסקה לשחרור חטופים, שבה בוצעה התגמשות מסוימת - כך פורסם הערב בחדשות הערב בכאן 11. המקורות העריכו כי ההתגמשות הישראלית קשורה בהגדלת מספר התושבים שיוכלו לשוב לצפון הרצועה במסגרת העסקה, אולם לדבריהם המקסימום הישראלי לא נפגש עם המינימום שדורשים בחמאס - מעבר חופשי של משפחות שלמות מדרום לצפון.

עוד מסרו המקורות, כי חמאס עדיין ער ללחץ הבינלאומי הכבד על ישראל, כולל זה המופעל בעקבות התקרית הלילה שבה נהרגו מאש צה"ל שבעה אנשי ארגון הסיוע ההומניטרי. על כן, הארגון עדיין דבק בעקשנות בתנאיו לעסקה: הפסקת הלחימה, נסיגת צה"ל מהערים, שיבה חופשית של העקורים צפונה, ותוכנית לשיקום הרצועה. 

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

שמות החטופים בעזה - והמשוחררים

המקורות הפלסטינים הוסיפו כי השיח על הצעה להפוגה הומניטרית במהלך עיד אל-פיטר לא נמצא על הפרק בשלב זה, חרף הדיווחים עליו. 

 

בחירת העורכת