ראש הממשלה בנימין נתניהו התראיין היום (שלישי) לרשת CNN האמריקנית. "הכנסנו סיוע כל הזמן, אבל חמאס בזזו אותו. ישראל עשתה מעל ומעבר להגן על אזרחים בעזה. זו הדמוקרטיה היחידה שסופגת האשמות כשהיא נוהגת כדמוקרטיה. זה יגיע אחר כך גם לארצות הברית, בריטניה ושאר הדמוקרטיות. זה מעודד את להבות האנטישמיות".
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
רה"מ נתניהו ל-CNN על התיישבות מחדש בעזה: "זה מעולם לא היה בתוכנית ואמרתי זאת בגלוי, למרות שחלק מעמיתיי מאוכזבים מכך"@itamargalit pic.twitter.com/GSJh5xJTFA
— כאן חדשות (@kann_news) May 21, 2024
נתניהו התייחס לדרישת התובע הכללי בהאג להוצאת צו מעצר לו ולשר הביטחון יואב גלנט, בטענה שישראל משתמשת בהרעבה כשיטת מלחמה: "ההאשמות ב-ICC שערורייתיות וכוזבות. הכנסנו 500 טונות סיוע, 20 אלף משאיות. פתחתנו צירים שחמאס חסם, זה אבסורד. תובע ה-ICC פשוט מעביר את המדינה היהודית דמוניזציה".
ראש הממשלה אמר כי חמאס מנפח את הנתונים בנוגע למספר האזרחים שנהרגו ברצועה מתחילת המלחמה. "היחס הוא בערך 1:1 בין אזרחים למחבלים וזה נמוך בלוחמה מודרנית ובהשוואה לפלוג'ה ומוסול. כ-950 אלף פלסטינים עזבו את רפיח למקום מבטחים".
נתניהו דיבר על המבצע ברפיח, רצועת עזה ב"יום שאחרי" והחטופים הישראלים שעדיין נמצאים בשבי חמאס: "רפיח היא המעוז האחרון. נביס את חמאס ואחר כך ממשל אזרחי של פלסטינים ינהל את עזה. התנחלות בעזה אינה על הפרק. יש לנו מטרה לשחרר את החטופים - רוב הציבור בישראל תומך במדיניות שלי. פעולה צבאית תביא לשחרורם".
