מזכיר הממשלה יוסי פוקס שיגר היום (שישי) מכתב ליועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, ובו קבע שטרם בשלה השעה להקמת ועדת חקירה ממלכתית. זאת לאחר שפנתה היועצת המשפטית לראש הממשלה בנימין נתניהו, וציינה בפניו את החשיבות להתחיל לחקור את האירועים מ-7 באוקטובר.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
בהרב מיארה פירטה במכתבה אמש, כי ועדת חקירה ממלכתית היא "המנגנון החוקי המתאים" לבחינת סוגיות בהיקף ובמידת החשיבות הלאומית של אירועי מלחמת חרבות ברזל. לדבריה, "ועדת חקירה היא האמצעי המיטבי להתמודדות עם הסיכונים הנוכחיים במישור המשפטי הבינלאומי".
המהלך קשור למאבק המשפטי שמתנהל בהאג, שם מנסים לטעון שישראל לא ממש חוקרת את האירועים שקדמו למלחמה, ואת מדיניותה. עצם הקמת ועדת חקירה ממלכתית, כזאת שנתפסת כבלתי תלויה פוליטית להבדיל מוועדת בדיקה ממשלתית שהממשלה ממנה את חבריה, אמור להוות חסם מסוים או לפחות בלם זמני מהתערבות חיצונית.
ברקע הדברים, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר העביר מסר ואולטימטום לראש הממשלה - נתניהו צריך להבהיר את כוונותיו בנוגע לעסקת חטופים והפסקת הלחימה במסגרתה, שכן להחלטתו יכולה להיות השלכות שיובילו לפירוק הממשלה. כך פורסם אתמול בכאן רשת ב.
במקביל, האמריקנים פנו לשר בני גנץ בימים האחרונים במטרה לבדוק את האפשרות לעכב או למנוע את פרישתו מהממשלה לנוכח המגעים המתחדשים לעסקת חטופים.
