ניתוק הקשר עם שליח האו"ם: התגובה הישראלית להחלטת המזכ"ל

ניתוק הקשר עם שליח האו"ם: התגובה הישראלית להחלטת המזכ"ל
לאחר ההכנסה לרשימה השחורה של הארגון, המליץ השגריר ארדן להכריז על אונר"א כארגון טרור
מחבר גילי כהן מחבר גילי כהן
עצרת האו"ם
צילום: אי-פי

בישראל שוקלים צעדים נגד האו"ם, בעקבות הכנסת ישראל לרשימה השחורה של הארגון. בחדשות שישי בכאן 11 פורסם היום כי שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן, המליץ על ניתוק כל קשר עם "שליח המזכ"ל גוטיירש לתהליך השלום" תור ונסלנד, ואי אישור ויזה למחליפו שצפוי להתמנות עוד מספר חודשים.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי

בנוסף הציע ארדן שלא לתת ויזות חדשות לכניסה לישראל, או לפעילות באזור יהודה ושומרון, לבכירי או"ם וראשי סוכנויות. כאשר הוא מציין בעיקר את OCHA וארגון הבריאות העולמי. כמו כן, נשקל להכריז על אונר"א כארגון טרור.

מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטיירש הודיע על הכנסת צה"ל לרשימה השחורה של הארגון. הרשימה כוללת מדינות וארגונים חמושים, שלא נקטו באמצעים מספקים לשיפור הגנה על ילדים. 

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב: "האו"ם הכניס את עצמו היום לרשימה השחורה של ההיסטוריה כשהצטרף לתומכים במרצחי החמאס. צה"ל הוא הצבא המוסרי ביותר בעולם ושום החלטה הזויה של האו"ם לא תשנה זאת". שר החוץ ישראל כ"ץ: "מעשה נבלה של המזכ"ל - יהיו השלכות על יחסי ישראל עם האו"ם".

מה המשמעות של הכנסת צה"ל לרשימה?

משמעות ההכרזה של האו"ם, היא שיוקם מנגנון פיקוח ומעקב שיפרסם דו"ח בצורה רשמית למועצת הביטחון של האו"ם, ואלו יכולים גם להפוך להמלצות למועצה לקבל החלטות נגד ישראל. כדי לצאת מהרשימה, ישראל תצטרך לעמוד בתנאים מסוימים שיוגדרו.

במישור הבין לאומי, זהו נזק תדמיתי חסר תקדים שמציב את ישראל בשורה אחת עם ארגוני טרור כמו דאעש ואל קאעידה, ומדינות כמו סוריה, תימן, אפגניסטן. לפי גורם מדיני, יכולות להיות להחלטה השפעה גם בנוגע לעסקאות נשק ולשיתופי פעולה ביטחוניים.

בחירת העורכת