ברוב של 63 תומכים אל מול 57 מתנגדים, מליאת הכנסת אישרה הלילה (שלישי) להחיל דין רציפות על תיקון להצעת חוק שירות ביטחון שנוגע לשילוב תלמידי ישיבות בצה"ל.
האופוזיציה התעוררה באיחור
התוצאה הנדירה הלילה היא שיא אצבעות שהאופוזיציה הצליחה לגייס בהצבעה משמעותית נגד הממשלה מאז הקמתה. היא מהווה אות קלון לאופוזיציה, שעד לרגע זה לא עשתה את עבודתה. עם קצת יותר שיתוף פעולה ועבודה קשה ההצבעה הלילה הייתה יכולה להיגמר אחרת.
עם היערכות מתאימה ועבודה פרלמנטרית ראויה, החוק היה יכול ליפול, ואז הייתה מתחוללת דרמה של ממש.המפלגות החרדיות לא היו יכולות להמשיך לשבת כרגיל בממשלה, זה היה אירוע שיכול היה לשנות את כללי המשחק. האופוזיציה התחילה לעבוד בלילה שבו היא הייתה יכולה לסיים את עבודתה ולהביא לפירוק הממשלה.
סופה של הענייניות
עם זאת, אין זה הדבר היחיד שאפשר להסיק מההצבעה הלילה. לא לחינם הצעת החוק עוררה עניין ציבורי דל, שכן מעבר לחוסר ההיערכות של האופוזיציה, גם ברמה הציבורית - לא היו הפגנות גדולות והצעת החוק לא הייתה בימים האחרונים בראש סדר היום הציבורי.
הסיבה לכך נעוצה אולי בכך שהפוליטיקאים שהסבירו בשנה שעברה שמדובר בחוק שיגייס את החרדים, ישלב אותם בשוק העבודה ואולי גם יביא את הגאולה - הסבירו היום שהחוק הוא חוק השתמטות ובגידה במשרתים. לעומתם חברי הכנסת החרדים, שכמעט עשו קריעה על החוק הנידון בממשלה הקודמת, התייצבו היום כולם, והצביעו בעדו. אפילו חברי הכנסת מהמפלגות הערביות הצביעו פה אחד על חוק שאמור לכאורה לגייס חיילים נוספים לשירות צבאי.
האמת אגב, נמצאת כנראה באמצע. אבל הענייניות במליאת הכנסת מתה. הקשר בין המתרחש במליאה לבין מה שקורה בחיים האמיתיים, הוא מקרי בהחלט. כשהפוליטיקאים עסוקים בתעמולה הפוליטית לשם התעמולה הפוליטית, לא פלא שהציבור מאבד עניין.