הרמטכ"ל הרצי הלוי שלח בסוף השבוע מכתב לשר הביטחון יואב גלנט ובו הוא דורש לגנות את דבריו של חבר הכנסת צבי סוכות נגד אלוף פיקוד מרכז יהודה פוקס. במכתב, שפורסם היום (שלישי) בתוכנית "בחצי היום" בכאן רשת ב, גיבה הלוי את פוקס: "מדובר באמירות שחוטאות לעשייתו רבת השנים למען ביטחון תושבי יהודה ושומרון", ותקף את סוכות: "אמירה זאת מחייבת גינוי ונקיטת עמדה נחרצת".
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
בדיון שנערך בכנסת, בנושא הריסת מבנים לא חוקיים בשומרון, אמר סוכות כי "אלוף הפיקוד מוביל מדיניות של אין יהודים אין פיגועים". "מפקד פיקוד המרכז הוא הריבון ביהודה ושומרון מתוקף הדין, והוא פועל מתוקף החלטת ממשלת ישראל וממלא את המדיניות שהיא קבעה", כתב הלוי בפנייתו לגלנט.
"התבטאות זו חורגת מכל נורמה המקובלת לשיח בין הדרג המדיני לבין משרתי צה"ל. זו היא אינה הפעם הראשונה בה בוחר ח"כ סוכות להתבטא באופן פוגעני כלפי הצבא", הוסיף. "מדובר באמירה חמורה ומשוללת יסוד. אין מקום לאמירות פוגעניות אלו, לא בעתות של שגרה וקל חומר שלא בעתות מלחמה. האמירה מחייבת גינוי ונקיטת עמדה נחרצת".
האלוף פוקס הודיע לפני כשלושה חודשים כי בכוונתו לסיים את תפקידו בקיץ הקרוב. כפי שפרסמנו בכאן חדשות, מקורביו של האלוף טוענים כי פוקס הגיע "לתחושת מיצוי". פוקס, בן 55, יסיים קדנציה של שש שנים כאלוף - שלוש שנים כמפקד פיקוד מרכז ועוד שלוש שנים כנספח צבאי בוושינגטון.