התאחדות הכדורגל האיראנית אישרה היום (שבת) את השתתפותה באליפות העולם בכדורגל שתתקיים הקיץ בארצות הברית, מקסיקו וקנדה.
בהודעה שפרסמה ההתאחדות נכתב כי "אנחנו בהחלט נשתתף במונדיאל 2026, אבל המארחות חייבות לקחת בחשבון את הדאגות שלנו. נשתתף בטורניר בלי לוותר על האמונות, התרבות והעקרונות שלנו".
עוד דרשו בהתאחדות האיראנית אישורי ויזה לכל חברי המשלחת, כולל כאלה שהשתייכו למשמרות המהפכה ואבטחה קפדנית סביב הנבחרת בכל השלבים של הטורניר.
בנוסף, נשיא ההתאחדות האיראנית, מהדי טאג׳, ביקש מרשויות ההגירה לא לחקור או לעכב את המשלחת. דרישה נוספת שלו היא שמעריצים יציגו רק את הדגלים הרשמיים של מדינותיהם - כך שלא יונף דגל האריה והשמש המזוהה עם השאה. טאג' אמר כי העביר דרישה להשמעת ההמנון של הרפובליקה האסלאמית וחובה לאסור על עיתונאים לשאול את איראן שאלות שאינן קשורות למונדיאל.
עם פרוץ מלחמת 40 הימים, עלו ספקות לגבי השתתפותה של נבחרת איראן בטורניר. שר הספורט האיראני מסר כי המצב הנוכחי לא מאפשר לנבחרת איראן להשתתף בטורניר מאחר שישנה בעיה לשלוח את הנבחרת למשחקים בארצות הברית. זאת למרות שנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר בשיחה עם נשיא פיפ"א ג'אני אינפנטינו כי "הנבחרת האיראנית מוזמנת להתחרות בטורניר בארצות הברית".
כל משחקי מונדיאל 2026 ישודרו בכאן 11 ובאפליקציית כאן BOX.
