נבחרת ירדן עשתה היסטוריה הלילה (חמישי) כשהעפילה לראשונה לגביע העולם בכדורגל. הנבחרת של הממלכה ניצחה את עומאן וזכתה בכרטיס למונדיאל 2026 שיתקיים בארצות הברית, קנדה ומקסיקו.
יחד עם ירדן, שתי נבחרות אסייתיות נוספות העפילו למונדיאל, קוריאה הדרומית ואוזבקיסטן. הן הצטרפו ליפן ואיראן שכבר הבטיחו את השתתפותן במפעל היוקרתי.
מלך ירדן, עבדאללה השני, הגיב על ההצלחה: "אני מברך מליבי את בני ובנות עמנו היקר על כך שהנבחרת הלאומית לכדורגל שלנו הגיעה אל גביע העולם. העלייה ההיסטורית הזו מגיעה לנבחרת שלנו, שמכילה כוכבים וצוות שאנו גאים בהם. תודה מיוחדת לציבור הנאמן שלנו שתמך ועמד מאחורי הנבחרת".
ובינתיים בזירה המקומית, נבחרת ישראל נמצאת במקום השלישי בבית ט' במוקדמות המונדיאל באירופה, כשלרשותה שלוש נקודות משני משחקים. הכחולים לבנים פתחו את הקמפיין עם ניצחון על אסטוניה, אך הפסידו במשחק השני לנבחרת נורווגיה החזקה. המשחק השלישי בקמפיין יתקיים הלילה, כשהנבחרת תצא לאסטוניה ותקווה להשיג ניצחון.
