פרק 090525 500X500
כאן חדשות בדיגיטל

בית שאן, ביטחון תזונתי והמאפה המרוקאי הנדיר

בית שאן, ביטחון תזונתי והמאפה המרוקאי הנדיר

בית שאן, ביטחון תזונתי והמאפה המרוקאי הנדיר

שאול יוצא לבית שאן, עיר עם היסטוריה עשירה ודימוי לא נוצץ במיוחד, שמנסה בימים אלו לתפוס את מקומה במפת הקולינריה הישראלית. בבית שאן שאול גם טועם את מאפה החם חם המרוקאי, קינוח ייחודי שלא ניתן להשיג כמעט במאפיות או בחנויות, אלא רק במטבחים הביתיים. באולפן שאול משוחח עם פרופ' רוני סטריאר מהמועצה הלאומית לביטחון תזונתי ומנסה להבין מה זה חוסר ביטחון תזונתי, והאם זה אומר שרבע מיליון ישראלים רעבים ללחם?
  • 51 דקות

מגיש: שאול אמסטרדמסקי

עורך: אסף אביר

הפיקו: אביגל בשור וג'רמי קוסקס

טכנאי: שמעון דוקרקר

מקורב לצלחת
מקורב לצלחת
מקורב לצלחת

מקורב לצלחת
דקות

פרקים נוספים

מה יש להגיד חוץ מ"טעים"?

השבוע שאול מנסה להבין אם השפה העברית מגבילה את היכולת שלנו לתאר שפע...

יוצאים מהמקלט

אחרי הפסקת האש עם איראן זה נדמה שהחיים חזרו לשגרה וחזרנו להתעסק בענ...

ספיישל שבועות עם רותי רוסו

לרגל חג השבועות, שאול ורותי רוסו צוללים לנבכי החלב. דור פלג עוזר לנ...

שוק תלפיות מגיע לאולפן!

השבוע הצטרפה אלינו אביגיל קופרמן, מורת דרך ומדריכה בסיורי שווקים, כ...

מזון לנשמה

פרק מיוחד שעוסק בחיבור בין אוכל לבריאות הנפש. בתוכנית שאול מדבר עם...

בית שאן, ביטחון תזונתי והמאפה המרוקאי הנדיר

שאול יוצא לבית שאן, עיר עם היסטוריה עשירה ודימוי לא נוצץ במיוחד, שמ...

מה הופך את המטבח הישראלי לישראלי?

נבדוק מה הופך את המטבח הישראלי לישראלי

אשקלון, מאצ'ה וזכויות יוצרים בצלחת

שאול מתמודד עם משקה המאצ'ה שהחל להופיע בבתי הקפה ותוהה איך זה שישרא...

בת גלים, טיקטוק ומה הופך מסעדה למוסד?

במורד ההר ליד הים שוכנת לה שכונת בת גלים. מה שפעם הייתה שכונה חיפאי...

צפת, פורים ויין

שאול עולה לצפת ומוצא סצנה קולינרית שמושפעת רבות מהבישול החרדי המסור...