השטח בו ישראל אוחזת ברצועת עזה יורחב אל מעבר לקו הצהוב. כך הוחלט הערב (שלישי) בתום הדיון של ראש הממשלה בנימין נתניהו לגבי העיצומים נגד חמאס. ראש הממשלה דן בנושא כעת עם בכירים אמריקנים על מנת לתאם את המהלך, כך על פי גורם שמעורה בפרטים ששוחח עם כאן חדשות.
בדיון השתתפו שר הביטחון כ"ץ, הרמטכ"ל זמיר, אלוף במילואים ניצן אלון שמרכז את המאמץ המודיעיני בנושא השבויים והנעדרים, וראש השב"כ זיני.
בתוך כך, בימים האחרונים התקיימו פגישות בין נציגים ישראלים, קטרים ואמריקנים בכמה מדינות מערביות - בניסיון למצוא פתרונות למשבר ההפרות בהסכם ואי השבת החטופים החללים. כך אמר היום גורם זר שמעורב במגעים בין ישראל לחמאס לכאן חדשות.
הפגישות המשולשות עסקו גם במדינות ובגורמים שיצטרפו לכוח הבין-לאומי שיפעל בעזה. לדברי הגורם, המתווכות הציעו שצוותים מקצועיים של נציגים מכל חמש המדינות: ארצות הברית, ישראל, קטר, טורקיה ומצרים, ייכנסו לרצועה כדי לסייע במציאת החללים. עם זאת, בישראל הסתייגו מהרעיון והתירו רק לצוות מצרי להיכנס ביום שבת האחרון, כפי שפורסם לראשונה בכאן חדשות. המצרים, על פי הגורם, כבר דיווחו על קשיים באיתור החללים ועל צורך בסיוע מצוותים מקצועיים נוספים.
ל
מוקדם יותר היום דווח בכאן חדשות כי ישראל שוקלת לתפוס עוד שטח מרצועת עזה ולהרחיב את הקו הצהוב כתגובה להפרות שביצע חמאס. האפשרות עלתה במהלך הדיון אצל ראש הממשלה בנימין נתניהו. בנוסף, נשקל גם להפחית את כמות הסיוע ההומניטרי הנכנס לרצועה.
הדיון אצל ראש הממשלה אמור היה להתקיים במתכונת מורחבת, אולם בכירים בצה"ל שהגיעו להשתתף בו נשארו מחוץ לחדר ונאמר להם כי הדיון הפך "מצומצם". לצד נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ נכחו הרמטכ"ל אייל זמיר, האחראי מטעם צה"ל על סוגיית החטופים אלוף ניצן אלון, וראש שב"כ דוד זיני.
עוד קודם לכן פורסם בכאן חדשות כי ישראל החליטה לעצור את הסיורים שמקיים חמאס עם הצלב האדום בתוך הקו הצהוב, שנמצא בשליטת צה"ל. מקורות המעורים בנושא אמרו כי הוחלט לנקוט סנקציה זו בעקבות התנהלותו של ארגון הטרור בסוגיית החזרת החטופים החללים.
צה"ל חשף היום תיעוד שבו נראים אנשי חמאס כשהם קוברים שרידים מגופתו של החטוף החלל אופיר צרפתי, שגופתו הושבה לישראל במבצע צבאי לפני כשנתיים. אחרי שקברו את השרידים ביימו את הוצאתם מהאדמה, ואז השיבו אותם לישראל דרך הצלב האדום.
בתוך כך, משפחות חטופים חללים דרשו היום לקיים פגישה מיידית עם נתניהו "לנוכח ההפרות של חמאס, מעשיו הנתעבים, השימוש הציני בחטופים ובתוך זה גם הטעיית הצלב האדום".
מהמשפחות נמסר כי "ההפרות החוזרות והנשנות על ידי החמאס והתיעוד של צה"ל מוכיחים את מה שאנחנו יודעים וטוענים באופן ברור ונחרץ: חמאס יודע על מיקומם של כל החטופים וממשיך לפעול בזלזול, להונות את ארה"ב והמתווכות ולפגוע בכבודם של יקירינו, ממשלת ישראל לא יכולה ואסור לה להתעלם מכך ועליה לפעול בנחישות נגד ההפרות הללו. אנחנו דורשים פגישה דחופה ומיידית עם ראש הממשלה עוד היום שבה יפרט את התכנית מלאה".
