הקומיקאי והשחקן הבריטי ראסל ברנד הורשע היום (חמישי) באונס אישה בשנת 2009, ובשלושה אישומים נוספים של תקיפה מינית. חבר המושבעים בבית המשפט בלונדון הרשיע את ברנד בן ה-51 בארבעה מתוך שבעה אישומים של אונס ותקיפה מינית, שהתייחסו למקרים בין השנים 2009-1999, וכללו שש נשים שהתלוננו נגדו.
במהלך משפטו הודה ברנד כי ניצל בעבר את מעמדו לקשרים מיניים - התנהגות שאינה ראויה בעיניו כיום - אך כפר בכל אשמה פלילית, וסנגורו הדגיש כי כל יחסיו היו חוקיים. צוות ההגנה טען כי המתלוננות לא פנו למשטרה בזמן אמת וכי תחקיר עיתונאי שפורסם ב-2023 "זיהם את ההליך המשפטי" ועודד הגשת תלונות מאוחרות. לטובתו של ברנד העידה גם רעייתו, לורה גלהר, שתיארה אותו כאדם אכפתי, טוב לב ואב נפלא.
מנגד, התביעה הציגה את ברנד כמי שהתייחס לנשים כאל "מוצר חד-פעמי" וכאמצעי בלבד להשגת מטרותיו. התובעת, עורכת הדין ריאל קארמי-ג'ונס, הדגישה כי שש מתלוננות שאינן מכירות זו את זו תיארו דפוס עקבי, שבו התנהגותו השתנתה בפתאומיות במהלך התקיפות לכאורה מ"מקסימה למפחידה ולמרושעת", וציינה כי החוויות הטראומטיות הללו ממשיכות לרדוף אותן לאורך שנים.
מוקדם יותר השנה הודה ברנד כי קיים יחסי מין עם נערה בת 16 בשיא פרסומו, אך התעקש שמעשיו לא היו פליליים. עם זאת הוא כפר באישומים נגדו, שכאמור היום הורשע בארבעה מהם. בריאיון כינה את עצמו "אנוכי" ו"מנצל נשים".
ברנד, אחד הקומיקאים המצליחים בבריטניה, הגיש בעבר את סדרת הבת של "האח הגדול" הבריטית וכן תוכניות רדיו ב-BBC. בנוסף, כיכב בשורה של שוברי קופות בהוליווד. בעבר היה נשוי לכוכבת הפופ קייטי פרי. מאז 2017 הוא נשוי ללורה גלהר ולהם לשלושה.
