לאחר ההכרזה על ניצב אבשלום (אבשי) פלד כמפכ"ל המשטרה המיועד, אלו הנקודות העיקריות מתוכניותיו לכהונתו בתפקיד: חיזוק המשטרה הכחולה בדגש על תחנות המשטרה ו"יחסי משטרה קהילה", חיזוק התחנות הוא מהלך הפוך מהמדיניות של שבתאי שחיזק את מג"ב לאורך כהונתו והקים את החטיבה הטקטית והחטיבה לביטחון פנים. כך פורסם הערב (שלישי) בחדשות הערב בכאן 11. כמו כן, פלד מתכוון לכתוב את תכניתו האסטרטגית רק לאחר שמינויו יאושר באופן סופי.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
תוכנית המפכ"ל המיועד פלד: חיזוק יחסי משטרה-קהילה וחיזוק תחנות המשטרה - זאת בניגוד למדיניות המפכ"ל הנוכחי שבתאי שהתמקד במג"ב | @moyshis עם הפרטים#חדשותהערב pic.twitter.com/8m84Jl2hOf
— כאן חדשות (@kann_news) April 9, 2024
אתמול הודיע השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר על מועמדו לתפקיד מפכ"ל המשטרה הבא כשהמינוי יעלה לוועדה למינוי בכירים ולאישור הממשלה. פלד מתמנה למפכ"ל למרות שלא כיהן כמפקד מחוז אלא כסמפכ"ל וכראש אגף הדרכה. שורת ניצבים צפויים לפרוש אם המינוי יצא לפועל. קצינים בכירים אומרים כי "משמעותו של המינוי הוא שבן גביר מינה את עצמו כמפכ"ל".
לאחר ההודעה הרישמית בדבר מינויו, פורסם בחדשות הערב בכאן 11 כי כמחצית מסגל הפיקוד במשטרה צפויים לפרוש מתפקידם ובראשם מפקד מחוז ירושלים ניצב דורון תורג'מן, עקב המינוי. ניצב תורג'מן מתכוון לסיים את כהונתו בחודשים הקרובים ולפרוש מהמשטרה.רוב הקצינים הבכירים ימתינו לאישור סופי של המינוי לפני שיפרשו. ניצבים נוספים הצפויים לפרוש הם יורם סופר, פרויקטור לפשיעה הערבית; בועז גולדברג, ראש אגף משאבי אנוש; עוזי לוי, מפקד מחוז ש"י ויגאל בן שלום, ראש אגף חקירות ומודיעין.