המסר לישראל

התנאי של איחוד האמירויות לתמיכה בעזה אחרי המלחמה

התנאי של איחוד האמירויות לתמיכה בעזה אחרי המלחמה
שר החוץ של האיחוד כתב היום ברשת X כי לא יסכימו לתמוך בעזה לאחר המלחמה בלי הקמת מדינה פלסטינית
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
ח'אן יונס, רצועת עזה
ח'אן יונס, רצועת עזה צילום: Abed Rahim Khatib/Flash90

שר החוץ של איחוד האמירויות עבדאללה בן זאיד כתב היום (שבת) ברשת החברתית X כי האמירויות אינה מוכנה לתמוך "ביום שאחרי" המלחמה בעזה ללא הקמת מדינה פלסטינית.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

בחודש יולי הכריזו באיחוד האמירויות כי הם תומכים בהקמת כוח בינלאומי ברצועת עזה, "שיהיה צעד ראשון לפתרון הסכסוך בין ישראל לפלסטינים - וכשלב ביניים שיוביל להקמת מדינה פלסטינית". בכך, הפכה האמירויות למדינה הערבית הראשונה שמכריזה בפה מלא על תמיכתה במהלך.

במאמר מפורט ב"פייננשל טיימס" הבריטי, כתבה אז עוזרתו של שר החוץ האמירותי לעניינים מדיניים, לאנה נוסייבה, כי יש צורך להקים "כוח משימה רב לאומי זמני בעזה". עוד הוסיפה הבכירה האמירותית כי המהלך צריך להיות מלווה "בהפסקת הבנייה בהתנחלויות וההסתה לאלימות בשטחים מצד גורמים ישראליים".

לדבריה, בין משימותיו של הכוח - "מענה למשבר ההומניטרי בעזה, ביסוס חוק וסדר ברצועה, הנחת היסודות לממשל עתידי וסלילת הדרך לאיחוד בין רצועת עזה לבין הגדה המערבית, תחת רשות פלסטינית לגיטימית".

בבסיס ההצעה, הרעיון שארבעת המשימות שיוטלו עליו ישמשו קרקע לאסטרטגיה רחבה יותר להקמת מדינה פלסטינית, דרך משא ומתן. הכוח הזה, לפי הבכירה האמירותית, "יוקם רק בהסכמת הרשות הפלסטינית שתונהג בידי ראש ממשלה אמין, בעל סמכויות ועצמאי שיבצע רפורמות נדרשות לשיפור הממשל ושיהיה מסוגל לקחת עליו את האחריות על שיקום הרצועה".

הפופולריים