שידור ישיר בכאן 11
ישראל תקפה היום (שלישי) בדוחה בירת קטר במטרה לחסל את צמרת הנהגת חמאס בחו"ל. ערוץ אל-ערבי הקטרי דיווח כי המבנה שהותקף הוא משרדו של בכיר הארגון חליל אל-חיה. על פי דיווחים רבים, אל-חיה חוסל בתקיפה. דיווחים אחרים מנו בכירים נוספים בהנהגת הארגון שייתכן ששהו במבנה שהותקף: זאהר ג'בארין, חאלד משעל, מוחמד דרוויש ומוסא אבו מרזוק.
תיעוד מרגע התקיפה:
רגע הפגיעה באחד ממוקדי התקיפה הישראלית בקטר | תיעוד @guy_telaviv pic.twitter.com/lcuRhcvEcg
— כאן חדשות (@kann_news) September 9, 2025
המבצע נוהל מחמ"ל המבצעים המיוחדים של שב"כ במרכז הארץ, ולקחו בו חלק 15 מטוסי קרב שנשאו עשרה חימושים. במקום נכחו ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון ישראל כ"ץ, ממלא מקום ראש שב"כ ש', וראש אגף המודיעין אלוף שלומי בינדר. הרמטכ"ל אייל זמיר ומפקד חיל האוויר תומר בר שהו בבור חיל האוויר.
תיעוד מזירת התקיפה:
תיעוד: כך נראה משרדו של ח'ליל אל-חייה בדוחא לאחר התקיפה@guy_telaviv pic.twitter.com/lDKdiwuzJ9
— כאן חדשות (@kann_news) September 9, 2025
משרד הראש הממשלה פרסם הודעה רשמית באנגלית, ובה הודיע כי הפעולה בקטר הייתה "פעולה ישראלית עצמאית". "ישראל יזמה אותה, ישראל ביצעה אותה, וישראל לוקחת אחריות מלאה עליה", נכתב.
בסוף החודש שעבר, אחרי חיסולו של דובר חמאס אבו עוביידה, השמיע הרמטכ"ל זמיר איום שהופנה לעבר ראשי הארגון בקטר: "היד עוד נטויה - רוב שלטון חמאס יושב בחו"ל, נגיע גם אליהם", אמר אז.
מאג'ד אל-אנסארי, דובר משרד החוץ הקטרי, אמר כי האמירות "מגנה בחריפות את התקיפה הישראלית הפחדנית לעבר מבני מגורים בהם גרים מספר חברי הלשכה המדינית של חמאס בדוחה. התקיפה הנפשעת הזו מהווה הפרה בוטה של החוק הבין-לאומי ואיום מסוכן לביטחון הקטרים ותושבי קטר".
חליל אל-חיה החליף את איסמעיל הנייה, שחוסל בסוף חודש יולי 2024 באיראן. הוא מחזיק תיק המשא ומתן ועמד בקשר ישיר עם גורמים אמריקניים. בעבר פורסם בכאן חדשות כי הוא נפגש בארבע עיניים עם אדם בוהלר, שליחו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ.
לפי גורם בכיר בחמאס, שצוטט ברשת אל-ג'זירה, צוות המשא ומתן של חמאס הותקף במהלך פגישה בדוחה שבה דן הארגון במתווה הנשיא טראמפ להפסקת אש בעזה. בכיר ישראלי אמר כי ארצות הברית עודכנה מראש בכוונה לתקוף במקום.
צה"ל ושב"כ מסרו בעקבות התקיפה הודעה משותפת רשמית, שלפיה הארגונים, באמצעות חיל האוויר, "תקפו לפני זמן קצר באופן ממוקד את צמרת הנהגת ארגון הטרור חמאס".
"חברי ההנהגה שהותקפו הובילו את פעילות ארגון הטרור במשך שנים, ואחראים באופן ישיר לביצוע טבח 7 באוקטובר וניהול המלחמה נגד מדינת ישראל. טרם התקיפה ננקטו צעדים בכדי לצמצם פגיעה בבלתי מעורבים, לרבות שימוש בחימוש מדויק ומידע מודיעיני נוסף", מסרו צה"ל ושב"כ.
(השתתפו בכתיבת הידיעה: עומר שחר, גיא מעיין, אנסטסיה סטוקנוב, סולימאן מסוודה ואיתי בלומנטל)
