ענקית הלואו-קוסט ריינאייר הודיעה היום (רביעי) כי היא מבטלת את טיסותיה לישראל עד ל-31 ביולי. בהודעת החברה נכתב כי היא "מתנצלת על ביטולים אלה שאינם בשליטתנו", כשבוע וחצי בלבד לאחר שמנכ"ל ריינאייר אמר כי הם "מאבדים סבלנות" בשל המצב הביטחוני בישראל. "הנוסעים שנפגעו יקבלו הודעה על האפשרויות העומדות בפניהם במייל", הוסיפו.
מנכ"ל ריינאייר מייקל אוריילי אמר את הדברים על רקע האיומים על המרחב האווירי בישראל, ורמז כי ייתכן שיפסיק את פעילות החברה לגמרי בארץ.
"אני חושב שאנחנו מאבדים סבלנות לגבי ישראל בנוגע הטיסות אל תל אביב וממנה. אם הם ימשיכו לחוות הפרעות ביטחוניות, בכנות, עדיף שנשלח את המטוסים הללו למקום אחר באירופה", אמר אוריילי לאנליסטים לאחר שחרור דוח סוף השנה של החברה.
משבר התעופה בישראל בעקבות פגיעת הטיל של החות'ים בנתב"ג ב-4 במאי עדיין לא נפתר, ולצד ריינאייר, חברות זרות רבות ממשיכות לבטל את טיסותיהן לישראל וממנה.
קבוצת לופטהנזה, שמחזיקה בין היתר בחברות סוויס, יורו ווינגס ואוסטיראן, הודיעה השבוע כי לא תחזור לישראל עד ל-15 ביוני. זו הפעם השנייה שהחברה דוחה את חזרתה הפגיעה בנמל התעופה בן גוריון.
לעומתן, החברות שכבר שבו לישראל הן אתיופיאן איירליינס, וויזאייר ואייר אירופה. בין החברות הבולטות שיחזרו בהמשך החודש: קבוצת לופטהנזה, אג'יאן, אייר פראנס ואייר אינדיה. בחודש הבא יחזרו לפעילות חברות יונייטד (ב-12 ביוני) ובריטיש איירווייז (ב-14 ביוני).