עליית מחירי התחבורה הציבורית תידחה ל-2026

עליית מחירי התחבורה הציבורית תידחה ל-2026
ההתייקרות במחירי התחבורה הציבורית, שתוכננה לחודש הבא במסגרת גזירות התקציב ל-2025, תידחה עד לשנה הבאה
מחבר נעם גולדברג מחבר נעם גולדברג
Getting your Trinity Audio player ready...
אוטובוס
צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90

משרד התחבורה הודיע היום (ראשון) על דחייה בעליית מחירי התחבורה הציבורית שתוכננה בחודש הבא. העלייה, שהייתה אמורה להיכנס לתוקף ב-1 ביולי, נדחתה ל-2026.

כחלק מגזירות התקציב מחירי התחבורה הציבורית היו אמורים להתייקר פעמיים במהלך 2025, כאשר הפעם הראשונה הייתה באפריל אז עלו המחירים מכשישה שקלים לנסיעה לשמונה שקלים.

בחודש שעבר דיווחנו בכאן חדשות כי במשרד התחבורה מנסים לבלום את ההתייקרות הזו, וביחד עם משרד האוצר חיפשו מקורות תקציביים שיאפשרו לממן אותה. בין האפשרויות שנשקלו: מימון חלקי של ההתייקרות והטלתה בשנה הבאה או מימון ההתייקרות באמצעות שימוש בתקציב תוספות השירות של האוטובוסים. ממשרד התחבורה נמסר היום כי בלימת העלאת המחירים התאפשרה "הודות לחיסכון שנוצר מצמצום הסובסידיות בתקופת המלחמה".

 

 

הפופולריים