האסון במרוקו: מניין ההרוגים מתקרב ל-2,500

האסון במרוקו: מניין ההרוגים מתקרב ל-2,500
מרוקו הגיבה בחיוב להצעתן של ארבע מדינות לשלוח אליה צוותי חיפוש והצלה, ומשרד הפנים ברבאט הודה למה שהגדיר "המדינות הידידותיות": ספרד, קטר, בריטניה ואיחוד האמירויות
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
-
צילום: איי-פי

משרד הפנים המרוקני עדכן היום (שני) כי מניין ההרוגים ברעידת האדמה שאירעה במרוקו בלילה בין חמישי לשישי, עומד על 2497. בנוסף, המשרד עדכן וכי מספר הפצועים עומד על 2476. מרוקו הגיבה בחיוב להצעתן של ארבע מדינות לשלוח אליה צוותי חיפוש והצלה ומשרד הפנים ברבאט הודה למה שהגדיר "המדינות הידידותיות": ספרד, קטר, בריטניה ואיחוד האמירויות. מלך מרוקו מוחמד השישי הודה לכל המדינות שהזדהו עם עמו והביעו נכונות לסייע. 

שר המשפטים של מרוקו, עבד א-לטיפ ווהבי, אמר היום בשיחה מיוחדת עם כאן חדשות ממוקד האסון כי תמונת המצב בשטח לא פשוטה ויש קושי להגיע לקורבנות. בריאיון ששודר בתוכנית הבוקר הזה בכאן רשת ב אמר כי "המצב רע מאוד, יש כפרים שנמחקו לגמרי ומשפחות שנמחקו לגמרי. זהו אזור הררי. ההרים נפלו על הדרכים וזה מונע מאיתנו להגיע לקורבנות. אנו נדרשים להשתמש במסוקים".

בתשובה לשאלה האם לנוכח המצב הקשה יש רצון לקבל את הסיוע שישראל מציעה, שמרוקו טרם נענתה לו, ענה השר: "זה נושא מדיני ברמת הממשלה. אני נמצא בהר. באופן עקרוני אנחנו מקבלים כל סיוע. הצעדים הרשמיים נמצאים ברבאט ואני רחוק משם כרגע". על אף ההתחמקות מהסוגייה הוא כן ניצל את השיחה כדי להודות לישראלים שמביעים סולידריות עם מרוקו בשעתה הקשה: "תודה על הסולידריות מצד הישראלים. תמיד הישראלים ממוצא מרוקני תומכים בנו. אתה מכיר את היחסים בין מרוקו לבין ישראל והדברים ינועו לכיוון טוב אינשאללה". עוד אמר בשיחה כי הוא מאמין שמרוקו תתגבר על האסון הזה באמצעות ההקרבה, הסיוע והתמיכה של העם המרוקני.

עקב החשש מרעידות משנה, רבים מתושבי האזור העבירו את הלילות האחרונים תחת כיפת השמיים. ענבר יוסף, מטייל במרוקו, אמר בתוכנית "סדר יום" בכאן רשת ב: "שמעתי בום האדמה התחילה לרעוד והרגשתי שאני נמצא על קרטון. הגיעו יותר מעשרת אלפים איש לשוק. פתאום ראיתי שהמסגד נפל. אנשים נפלו תוך כדי שהם רצו. מאז יום שישי אנשים ישנים ברחובות כי הם מפחדים להיכנס לבניינים".

" data-embed-height="240" data-embed-width="360" data-embed-constrain="true">

כ-150 תושבי כפר וורגאן שנהרס כמעט כליל, חיים באוהלים

מוקד הרעש ברעידת האדמה, שהיה בעוצמה 7, היה כ-70 ק"מ דרום-מערבית לעיר מרקש והוא הורגש גם בקזבלנקה, רבאט, ואף באלג'יריה, באזור הסמוך לגבול עם מרוקו. כל ההרוגים מגיעים מהאזורים אל-חוז ושישאווה בסביבת מרקש. ד"ר אריאל היימן, גיאולוג וחוקר בכיר במכון למחקרי ביטחון לאומי פרסם: "מאז תחילת המאה ה-20 לא הייתה רעידת אדמה בסדר גודל כזה באותו אזור". לפי ההערכה, גם הנזק הכלכלי יהיה כבד.

הפופולריים