140 אלף עובדים - רק 372 תלונות על הטרדה מינית בשלוש שנים

140 אלף עובדים - רק 372 תלונות על הטרדה מינית
מדוח מבקר המדינה מצטיירת תמונה עגומה שלפיה ביותר מחצי מהרשויות המקומיות לא התקבלו כלל תלונות - ברבות מהרשויות אין כלל טיפול בנושא ההטרדות המיניות ולא מונה אחראי לתחום
מחבר ורד פלמן מחבר ורד פלמן
הטרדה מינית
צילום: צילום: גטי אימג'ס

מדוח של מבקר המדינה יוסף שפירא שפורסם היום (שני) עולה כי בשלוש שנים וחצי התקבלו ברשויות המקומיות רק 372 תלונות על הטרדות מיניות. יתרה מזאת, כשכן התקבלו תלונות, במקרים רבים העובד שנגדו הוגשה התלונה - חזר לתפקידו. המבקר מצא כי 40 רשויות כלל לא מינו ממונים על הנושא, לא נקבעו נהלים להעברת מידע בין המשטרה לבין הרשויות המקומיות על חקירות המתנהלות נגד עובדים וכך יוצא שעובדים גם במערכת החינוך ממשיכים לעבוד על אף חשדות נגדם. 

לשאר חלקי דוח מבקר המדינה:

בריכות ללא מציל, גני ילדים לא בטיחותיים

"כוכבי" דוח תלונות הציבור: ביטוח לאומי ודואר ישראל

התחלואה בסרטן בחיפה עלתה, המדינה לא פעלה

כמו כן, נמצאו כשלים בטיפול בהטרדות ברשויות בהיעדר אסדרה. כך לדוגמא, עובד שתיק נגדו במשטרה הסתיים בסגירה מחוסר ראיות המשיך לעבוד, וכעבור תקופה הוגשו נגדו תלונות נוספות. עובדת שהתלוננה על מנהל הוזזה מתפקידה וגם לאחר שהסתיים ההליך הפלילי בהודאתו של המנהל הוא נשאר בתפקידו והיא לא הוחזרה למקומה.

המבקר מציין כי ברשויות המקומיות הערביות המצב חמור יותר - הרשויות לא מיישמות כמעט את הוראות החוק: לא מינו ממונות, לא קבעו תקנון למניעת הטרדה מינית ועוד. עם זאת, המבקר ציין לטובה את עיריות באר שבע ורעננה, שאימצו את הקוד הוולנטרי שפותח על ידי איגוד מרכזי הסיוע ומכון התקנים.

בישראל 257 רשויות מקומיות שבהן 140 אלף עובדים. ב-60% מהרשויות מקומיות כלל לא הוגשו תלונות. המבקר מצא כי משרד הפנים לא קבע הנחיות ונהלים לרשויות לטיפול בנושא של הטרדות מיניות וכל רשות פועלת על דעת עצמה ולפי שיקול דעתה. למשרד הפנים אין מידע על מינוי אחראים על הנושא, כמתבקש בחוק, על מספר התלונות ודרך הטיפול בהן.

הפופולריים