משפחתו של אלמוג מאיר ג'אן, שחולץ משבי חמאס, נתנה היום (שני) הצהרה לתקשורת, בה סיפרה על מצבו הבריאותי וקראה לשחרור כל שאר החטופים. "אני לא איבדתי תקווה לרגע", אמרה אימו בקול חנוק. "אלמוג חזק. הוא צריך לעבור הרבה דרך. לא הייתה לו זהות בשמונת החודשים האלה. אנחנו נותנים לו את המקום להחליט כל מה שהוא רוצה, את הכוח של השליטה על עצמו, זה מאוד משמעותי. הוא מרגיש טוב והוא בריא".
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
> רשימת שמות החטופים בעזה - והמשוחררים
> מבצע החילוץ ההירואי שלב אחר שלב - פרטים חדשים
עוד סיפרה האם כי בנה "חווה כל מיני חוויות", אבל "הקשר שלו עם החטופים האחרים נתן להם המון המון כוח". לדבריה, "זה מה שחיזק אותם. הם לא איבדו תקווה עד שחולצו".
אבירם, דודו, אמר: "אלמוג הגיע לפני 48 שעות - אנחנו מאושרים. אלמוג בסך הכול בסדר. הוא עדיין בטיפולים ובדיקות. הוא במצב יותר טוב משחשבנו - וזה מחזק את התחושה שלנו הצליח, אבל ש-120 משפחות אחרות מחכות, ואנחנו מצפים שיסכימו לעסקת נתניהו".
משפחתו של אלמוג אמרה כי הוא סיפר להם שהמחבלים הסריטו אותו ביום הולדתו, שחל ב-22 למאי. "הוא צפה בשבי בעצרת למען השבת החטופים", אמרו, "הם הבטיחו לו שישוחרר בעסקה". בסרטון, שוביו אמרו לו לבקש שישחררו אותו, אך בסוף הווידיאו לא שוחרר על ידי חמאס.
החטופים נועה ארגמני, אלמוג מאיר, אנדריי קוזלוב ושלומי זיו חולצו בשבת משבי חמאס אחרי 246 ימים. גורם המעורה בפרטי מבצע החילוץ אמר כי החטופים חולצו מבתים, ולא ממנהרה. לפי דובר צה"ל הם חולצו משני מקומות שונים, כששלושת הגברים הוחזקו במבנה אחד וארגמני באחר, בלב נוסיראת שבמרכז הרצועה.