תצפיתנית מבסיס נחל עוז, עמית ירושלמי, העידה היום (שלישי) בפני ועדת החקירת האזרחית ל-7 באוקטובר, את שהתרחש בבסיסה, כחודש לפני השבת השחורה ושחרורה מצה"ל.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
> הקרב על נחל עוז - פרוייקט מיוחד
על מה שראתה מהמסכים בחמ"ל בחודשים שקדמו לטבח סיפרה: "ראיתי אימונים. פעם זה היה אימון פעם בחודש, פעמיים בחודש. זה הפך להיות לפעם בשבוע, ולאט לאט גם כמה פעמים בשבוע, וגם כמה פעמים ביום. ראיתי גם שינוי איפה האימון מתקיים. היו פעמים שהאימון לא התקיים במתחם אימונים, שזה גם היה חשוד".
העדות של עמית
עוד הוסיפה עמית: "ראיתי התגברות של הפרות סדר על הגדר. בתקופה האחרונה היו הפרות סדר משוגעות. ובנוסף לזה היה גם את שיירת הטנדרים, שבספירה האחרונה שלי היו ממש שלוש פעמים ביום, שיירה של טנדרים שנוסעים מנתיב העשרה לכרם שלום, כ-30 טנדרים שיש עליהם מחבלים חמושים עם מצלמות דגלי חמאס ופלסטין".
לדבריה של התצפיתנית המשוחררת, לא הייתה הנחייה ברורה כיצד לפעול במקרה של פשיטת מחבלים. "היינו אמורות להמשיך לשבת מול המסך בחמ"ל", הבהירה. "שנתיים ישבנו שם, והיינו בטוחות שמקשיבים לנו ועושים משהו עם המידע שלנו. לאור התוצאה אני מבינה שלא עשו עם זה כלום".
עמית שיתפה כי היו ביקורים של מפקדים, של הרמטכ"ל דאז ושר הביטחון לשעבר בני גנץ בבסיס נחל עוז, אך "הם באו לראות את גולני. הם לא נכנסו לחמ"ל, אפילו לא נכנסו כדי להגיד תודה ששמרנו עליהם בזמן הביקור שלהם", אמרה.
אייל אשל, אביה של התצפיתנית רוני אשל שנפלה במתקפת חמאס על מוצב נחל עוז ב-7 באוקטובר אמר: "זה בוקר מאוד מיוחד וכואב לי באופן אישי כאבא של רוני. כי הבוקר יישמעו פה עדויות של תצפיתניות, עדויות שמתקשרות בקשר ישיר למה שיקרה עוד יומיים".
לדבריו, ביום חמישי הקרוב, הממשלה תשיב לעתירת משפחות התצפיתניות על דרישתן להקים ועדת חקירה ממלכתית. "מכאן אני פונה לאזרחי מדינת ישראל. האזינו לעדויות של הבנות היקרות ותגידו אתם: האם זה לא מובן מאליו שחייבים להקים ועדת חקירה ממלכתית כדי שהעדויות הללו ישמעו בפניהם?", שאל אשל.