מחר יהיה היום ה-700 בו נמצאים בשבי 48 חטופים. מול ביתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בירושלים, הוקם אתמול (רביעי) מאהל של משפחות החטופים, כדי להפעיל לחץ ולהשפיע על הגעה לעסקה. אביו של החטוף אלון אהל, קובי אהל, ביקש מהציבור הישראלי, לא להיות אדיש, ודרש מההנהגה: "להילחם על חיי החטופים".
אביו של החטוף אלון אהל אמר: "אלון נמצא בתנאים קשים ביותר, פצוע, שורד ונלחם, תכף 700 ימים. אני מבקש מההנהגה שלנו, כמו שאלון שורד ונלחם על החיים שלו, תילחמו גם אתם על החיים שלו". הוא הוסיף: "אלון אזרח המדינה, מגיע לו שיצילו את החיים שלו יחד עם שאר החטופים שאמורים לחזור לפה".
"אני קורא לאזרחי המדינה - אל תהיו אדישים. יש חשיבות לקיום שלנו, לערבות ההדדית, להבנה שלנו שמדינת ישראל היא המקום הכי בטוח לנו כאזרחיה, ולטובת זה הוקמה המדינה. תסתכלו על הילדים שלכם, אתם יודעים איפה הם. אני לא יודע איפה אלון", אמר אהל, "אני יודע שהוא נמצא בתנאי שבי קשים, ומחכה שיצילו את חייו".
כמו שאלון שורד ונלחם על החיים שלו, תילחמו גם אתם על החיים שלו
אהל התייחס להצתת הפחים אתמול בשכונת רחביה בירושלים: "אני נגד אלימות והשחתה. אני בעד לדבר. אני אהיה במקומות בהם יפעלו רק בדרכים לגיטימיות. הדבר היחיד שמעניין אותי זה להציל את החיים של אלון והחטופים ששורדים שם. זאת הפנייה שלי לחברה הישראלית".
"מרגיש שחמאס והמתווכות רוצים להחזיר את החטופים יותר מממשלת ישראל"
לירן ברמן, אח של התאומים זיו וגלי ברמן שחטופים בעזה, שיתף על ההתמודדות האישית שלו: "הלכתי עם הבן שלי לכיתה א השבוע אבל לא הצלחתי להתרגש. הוא התרגש ואני הייתי שם פיזית אבל כל המחשבות היו דרומה. משם המשכתי להלוויה של עידן שתיוי. וזה החיים שלי".
"אם כבר הצלחתי להתנתק ולחשוב על משהו אחר אז יש בי רגשות אשם על זה ששעתיים לא חשבתי עליהם", סיפר לירן. "הם כל כך חסרים לי אפילו בוויכוחים על מי יכסח את הדשא בבית של אימא".
ברמן התייחס לעסקה שעל הפרק: "אי אפשר לחלוק על זה שלחץ צבאי הביא הישגים, אבל הוא צריך להיות מתון ולא לסכן חטופים. אנחנו מתים מפחד מהכניסה המחודשת לעזה. חמאס מזכיר שיש עסקה על השולחן. אחרי אתמול אני מרגיש שחמאס והמתווכות רוצים להחזיר את החטופים יותר מממשלת ישראל".
"הם באמת עושים הכול כדי לא לחתום על הסכם ואני לא מבין למה. צה"ל הביא עסקאות על מגש של כסף. ועדיין לא מקשיבים להם", אמר אח של זיו וגלי ברמן.
