שר המשפטים יריב לוין הגיב היום (חמישי) לבג"ץ בנוגע לפרשת הפרקליטה הצבאית הראשית, וטען כי לפי החוק יש למנות את השופט בדימוס אשר קולה לעמוד בראש חקירתה של יפעת תומר-ירושלמי: "השר פעל בסמכות". לוין ציין במכתבו כי "היועצת המשפטית לממשלה עושה הכול כדי למנוע חקירה מלאה של הפרשה".
פרקליטות המדינה הציעה בתשובתה לבג"ץ למנות שופט בדימוס של בית המשפט העליון לליווי החקירה בפרשת הדלפת הסרטון מבסיס שדה תימן: "זאת, תוך שמירת עקרון היסוד הדמוקרטי לפיו דרג פוליטי לא יהיה מעורב בחקירה פלילית". על פי ההצעה, השופט בדימוס ילווה את חקירת המשטרה עד לתום החקירה ויקבל לעיונו את כלל חומר החקירה.

היום פג הדד ליין שהציב בג"ץ לשני הצדדים על מנת להגיע לפשרה בנושא. שר המשפטים לוין ממשיך להתעקש על מינויו של השופט אשר קולה אך הסכים למנות עובד מדינה נוסף שלא מהפרקליטות שיעבוד עימו.
היועמ"שית לא מוכנה לכך והציעה כי בית המשפט ימנה מפקח על החקירה. לשיטתה זה אמור להיות שופט עליון בדימוס או שופט מכהן בבית המשפט המחוזי.
פשרה עד יום חמישי ב-12 בצהריים
בדיון שהתקיים בנושא בבג"ץ ביום שלישי, השופטות יעל וילנר וגילה כנפי-שטייניץ אמרו כי זה לא סביר שהיועצת המשפטית לממשלה לא תנהל את החקירה ותהו מי אמור למנות את המחליף שלה, במקרה של ניגוד עניינים.
השופט אלכס שטיין ציין כי הפעלת הסמכות באירוע כזה "בו היועצת עצמה אמרה שיש לה מניעה להתערב", מוביל לכך שזה "טבעי שהשר יריב לוין ילך לסעיף הרלוונטי". נציג היועמ"שית גלי בהרב-מיארה, הציע כי ראש אגף החקירות והמודיעין במשטרה ייתן סקירה היכן עומדת החקירה. אך השופטים סירבו לכך.
בתום יום דיונים ארוך, עורך הדין ציון אמיר הציע פשרה להרכב השופטים: הנציב קולה יצא לחופשה זמנית לכמה שבועות, או לחילופין ימנה לצידו של קולה גורם מלווה. השופטת וילנר דרשה: יש להגיע לפשרה עד יום חמישי ב-12 בצהריים. במידה שלא כך, פסק הדין יינתן עד יום ראשון.