"מה שטוב לאירופה – טוב לנו": הצעת נתניהו למאבק ביוקר המזון

"מה שטוב לאירופה, טוב לנו": הצעת רה"מ למאבק ביוקר המזון
בנימין נתניהו מוביל מהלך לצמצום משמעותי של פירוט תזונתי ותקנות משרד הבריאות על המוצרים
מחבר מיכאל שמש מחבר מיכאל שמש
בנימין נתניהו לפני תחילת ההצבעות על התקציב 23.05.23
צילום: ללא

ראש הממשלה בנימין נתניהו מתכנן רפורמה דרמטית בסימון מוצרים במטרה להיאבק ביוקר המזון. כך דווח היום (שני) בחדשות הערב בכאן 11. נתניהו מוביל למהלך לצמצום משמעותי של הפירוט שמופיע על מוצרים, פירוט תזונתי ותקנות משרד הבריאות. ראש הממשלה אמר בשיחות סגורות כי "מה שטוב לאירופה – טוב לנו".

 

 

 

הסימונים על מוצרי המזון מפרטים ערכים תזונתיים ואזהרות מפני מזון לא בריא. במשרד הבריאות נלחמו הרבה כדי להוסיף את הסימונים האלו ולא בטוח שההצעה תעבור בקלות.

ועדת השרים לענייני יוקר המחיה התכנסה אתמול לדיון הראשון שלה, ללא נוכחותם של שר האוצר, שר הכלכלה ושר הבריאות והפנים. ראש הממשלה בנימין נתניהו הודה בפתח הוועדה כי "מחירי המוצרים בישראל גבוהים באופן משמעותי מאשר מוצרים זהים במדינות המפותחות", והפנה אצבע מאשימה: "יש כאן שכבות גיאולוגיות של מונופולים גלויים ונסתרים וכל מיני חסמים לתחרות. אני מתרשם שלאחרונה היבואנים, היצרנים והמפיצים פשוט איבדו את הבלמים".

 

 

בחירת העורכת