השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, מצטרף לבכירים בקואליציה שמביעים עמדה בעד קידום תהליך של גיוס צעירים חרדים. בתוכנית "הבוקר הזה" עם אריה גולן בכאן רשת ב פורסם היום (שלישי) כי בן גביר מתכוון לפתוח גדוד חרדי במשמר הגבול ומתכוון לפעול לגיוס צעירים חרדים למשמר הלאומי.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
בשבת גיבוש שערכו לאחרונה חברי סיעת עוצמה יהודית ברמת הגולן, ביחד עם פעילים של המפלגה, נשאל בן גביר על ידי פעילי מפלגתו ביחס לעמדתו בעניין גיוס החרדים, על רקע המלחמה בדרום ובצפון. השר לביטחון לאומי השיב שהוא תומך בגיוס של כולם לצבא, גם של הציבור החרדי, בוודאי כשמדובר במלחמת מצווה כמו המלחמה שבה פתח חמאס נגד ישראל.
בן גביר הוסיף שגיוס החרדים יצליח אם ייעשה בהסכמה מול הציבור החרדי והודיע לפעילים שאחד הפתרונות שיכולים לייצר הסכמה שכזו הוא פתיחת מסלולי שירות חובה לחרדים דווקא במשטרה. לדבריו, בכוונתו לפתוח גדוד חרדי במג"ב, בדומה לגדוד נצח יהודה בצבא, ובנוסף הוא מתכוון לפעול לגייס צעירים חרדים למשמר הלאומי שמוקם בימים אלו, במסגרת שירות חובה שמקביל לצבא.
השר לביטחון לאומי הוסיף כי לדעתו, הסיכוי לשלב חרדים בשירות חובה במשטרה גבוה בהרבה מהסיכוי לגייסם לצבא - ולכן הוא עובד על הקמת המסלולים האלו וכבר נערכו כמה ישיבות במשטרה סביב הנושא.
בתחילת השבוע צה"ל הודיע כי בעקבות המלחמה יוכפלו מספר ימי המילואים של המשרתים, גיל הפטור יעלה מ-40 ל-45 - והשירות הסדיר יוארך ל-36 חודשים, תוך הענקת פיצויים ומענקים מיוחדים לחיילים. עוד הוחלט כי יוקדם גיוסם של כ-850 חניכי מכינות קדם צבאיות ומסגרות שנות שירות, כמו גם כ-450 תלמידי ישיבות הסדר וישיבות גבוהות ציוניות.