ראש הממשלה בנימין נתניהו הנחה לבחון אפשרות לפיה יושכרו שירותי חברות פרטיות, שיחלקו סיוע הומניטרי לפלסטינים ברצועת עזה - כך מסר היום (רביעי) ראש המל"ל צחי הנגבי, בדיון חסוי בוועדת חוץ וביטחון.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
> רשימת שמות החטופים בעזה - והמשוחררים
הנגבי הסביר לחברי הוועדה: "לא רוצים שחיילי צה"ל או חמאס יעשו את זה - וכוחות מקומיים אחרים לא מצליחים". נתניהו התייחס בריאיון עם ה-CNN לדרישת התובע הכללי בהאג להוצאת צו מעצר לו ולשר הביטחון יואב גלנט, בטענה שישראל משתמשת בהרעבה כשיטת לחימה. "ההאשמות ב-ICC שערורייתיות וכוזבות. הכנסנו 500 טונות סיוע, 20 אלף משאיות. פתחנו צירים שחמאס חסם, זה אבסורד. תובע ה-ICC פשוט מעביר את המדינה היהודית דמוניזציה", אמר ראש הממשלה.
נתניהו גם דיבר על המבצע ברפיח, על רצועת עזה ב"יום שאחרי" והזכיר את החטופים הישראלים שעדיין נמצאים בשבי חמאס: "רפיח היא המעוז האחרון. נביס את חמאס ואחר כך ממשל אזרחי של פלסטינים ינהל את עזה. התנחלות בעזה אינה על הפרק. יש לנו מטרה לשחרר את החטופים - רוב הציבור בישראל תומך במדיניות שלי. פעולה צבאית תביא לשחרורם".