בין חברי קבינט המלחמה מחלוקת בנוגע לדרישת חמאס להפסקת המלחמה, כך פורסם הערב (שלישי), בחדשות הערב בכאן 11. חלק מהשרים סבורים שניתן לנהל משא ומתן על סעיף זה, אך ראש הממשלה נתניהו וסביבתו ממשיכים לטעון כי הסכמה לדרישה היא כניעה לחמאס.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
> 125 חטופים עדיין שם: לרשימה המלאה
ההצעה הישראלית לחידוש המגעים: התגמשות בנוגע למספר החטופים שישוחררו בשלב הראשון • מחלוקת בקבינט המלחמה סביב דרישת חמאס לסיים את הלחימה, חלק מוכנים לדון בזה, רה"מ טוען כי מדובר בכניעה | הדיווח של @gilicohen10 #חדשותהערב pic.twitter.com/7Lrt0T28Gq
— כאן חדשות (@kann_news) May 28, 2024
מסמך שמציג את העמדה הישראלית למתווה עסקת חטופים הועבר למתווכות. מצרים וקטר הציגו אותו לחמאס לאחר הפסגה המשולשת שהתקיימה בפריז במהלך סוף השבוע. המתווכות הציגו את העמדה המעודכנת של ישראל, ובו נכונות להתגמש בנוגע למספר החטופים שישוחררו בשלב הראשון, שמוגדר כשלב "הומניטרי".
במקביל, ערוץ "אלערביה" דיווח מפי מקורותיו כי חמאס מסתייג מחזרה למשא ומתן בשל המשך התקיפות הישראליות ברצועה.
עוד פורסם במהדורה הערב כי גורם ישראלי שמעורב במשא ומתן אמר כי זאת "ההזדמנות האחרונה להחזיר את החטופים ולעשות עסקה". לדבריו, "גם אנחנו וגם המתווכות מבינים את זה. אם לא תהיה עסקה, צה"ל ייכנס לרפיח והחטופים לא ישוחררו. בינתיים החטופים מתים, וזה יכול להחמיר".
גורם ישראלי העוסק במו"מ לכאן חדשות: "זו ההזדמנות אחרונה. אם לא תהיה עסקה, ישראל תיכנס לרפיח והחטופים לא ישוחררו. בינתיים הם מתים, וזה יכול להחמיר" | הפרסום של @SuleimanMas1 #חדשותהערב pic.twitter.com/modq87rkjz
— כאן חדשות (@kann_news) May 28, 2024
ישראל העבירה אתמול למתווכות את מסמך ההצעה שאושר בקבינט המלחמה. ההצעה מוגדרת בישראל "ריאלית ובעלת סיכוי".