בעקבות הפרסום בכאן חדשות

בכנסת מקדמים: שלילת ייצוג משפטי ממחבלים על חשבון המדינה

בכנסת מקדמים: שלילת ייצוג משפטי ממחבלים על חשבון המדינה
על פי הצעת החוק שהוגשה, מחבלים המואשמים או הורשעו בביצוע מעשי טרור לא יהיו זכאים לקבל ייצוג משפטי במימון המדינה • ועדת החוקה של הכנסת תקיים בשבוע הבא דיון בסוגייה
מחבר שלי טפיירו מחבר שלי טפיירו
Getting your Trinity Audio player ready...
דוברות שב"ס
צילום: דוברות שב"ס

בעקבות הפרסום בחדשות הערב בכאן 11 על כוונת הנהלת בתי המשפט לממן את ההגנה המשפטית של מחבלי הנוח'בה שלקחו חלק בטבח 7 באוקטובר, הצעת חוק לשלילת ייצוג משפטי ממחבלים זרים על חשבון המדינה הוגשה היום (רביעי) בכנסת. 

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

על פי הצעת החוק הזכות לייצוג משפטי במימון המדינה תישלל ממחחבלים שאינם אזרחים או תושבי ישראל, המואשמים או הורשעו בביצוע מעשי טרור. חבר הכנסת דן אילוז שהגיש את ההצעה מסר: "המצב הנוכחי שבו מדינת ישראל מממנת את ייצוגם המשפטי של מחבלי הנוחבה בלתי נתפס. מדובר באבסורד ובלקונה משפטית חמורה. מדינת ישראל לא תממן הגנה לאלו שטבחו בנו בשביעי לאוקטובר. לא ניתן יד לכך בשום צורה".

כמו כן, בעקבות הפרסום בכאן חדשות, ועדת החוקה של הכנסת תקיים בשבוע הבא דיון בסוגייה. יו"ר הוועדה חבר הכנסת שמחה רוטמן תקף: "במהלך הדיונים בוועדה הצעתי שתי אלטרנטיבות - או שהרשות הפלסטינית תממן את ההגנה על המחבלים או שהם יקבלו סנגורים מיוחדים מטעם המדינה. לצערי, בדיונים שהתקיימו עד כה בנושא הוצג מצג שווא, כשלמעשה שופטים נתנו החלטות על ייצוג מחבלים שמשמעותן עלולה להיות הטלת עלות הייצוג הנוחבה על אוצר המדינה ועל חשבון הקורבנות".

מחבלי נוח'בה בכלא הישראלי

בעקבות הפרסום בכאן חדשות, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' שיגר אתמול מכתב בנושא מימון הגנה משפטית למחבלי הנוח'בה מתקציב המדינה ובו ביקר בחריפות את המהלך: "אובדן עשתונות ערכי. אזרחי ישראל לא יממנו מכספם הגנה משפטית לאויבים מתועבים. אף פעם לא, ובפרט בתקופה מאתגרת בהיבטים הפיסקליים וכשאנחנו נדרשים לגרד מן הגורן ומן היקב מקורות תקציביים לשלל צרכי החברה הישראלית", כתב.

מדוברות בתי המשפט נמסר בתגובה: "החוק מחייב ייצוג סניגור לצורך קיום דיון של עצור, מכיוון שמדובר בדיונים שהתקיימו בהיוועדות חזותית, ניתנו מספר החלטות שיפוטיות למינוי סניגור פרטי ומימון שכר הטרחה מאוצר המדינה. הנהלת בתי המשפט פנתה למשרד המשפטים לצורך בחינת אופן יישום ההחלטות השיפוטיות ומציאת מקור תקציבי, והנושא נמצא עדיין בבחינה".

 

הפופולריים