עד האסון הבא: כשדוח המבקר מתנגש בלחץ פוליטי ובמאבקי כוח | האזינו להסכת "עוד יום"
הוועדה המסדרת אישרה היום (שני) את הצעת החוק להקמת ועדת חקירה ממלכתית לאסון במירון. חלק מחברי גוש נתניהו התנגדו: "תתביישו, בושה". 19 חברי כנסת הצביעו בעד, 13 התנגדו.
מוקדם יותר דרש פורום משפחות האסון במירון מראש הממשלה בנימין נתניהו להקים ועדת חקירה ממלכתית בלתי תלויה לחקר האסון. במכתב לנתניהו כתבו המשפחות כי האסון הוא "יום כיפור אזרחי" וכי יש למצות את הדין עם האחראים ולמנוע הישנות של מקרה דומה בעתיד. המשפחות גם דרשו לשלב בוועדה נציגים מטעמן המכירים את אורח החיים החרדי.
אלה שמות ההרוגים באסון במירון
למה הח"כים החרדים לא דורשים לחקור את האסון? ירון דקל
בשבוע שעבר פורסם כי המשטרה עיכבה לחקירה באזהרה את מנכ"ל המקומות הקדושים, יוסי שוינגר, ומנהל מחוז צפון במרכז הארצי לפיתוח המקומות הקדושים, ישראל דרעי במסגרת חקירת האסון. בתום החקירה שוחררו השניים בתנאים מגבילים. החקירה מתנהלת ביחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית.
ב-20:33 כתבתי לאשתי: "הכול קרס, אסון בפתח" | טור מיוחד של כתבנו רובי המרשלג, שהיה באזור האסון בשעות הקריטיות
בלעדי: הפרוטוקולים של אישור ההילולה במירון נחשפים
באסון בהילולת רבי שמעון בר יוחאי בערב ל"ג בעומר נהרגו 45 בני אדם מדוחק וצפיפות במתחם ההדלקה של חסידות תולדות אהרן. חברי כנסת רבים קראו להקמת ועדת חקירה ממלכתית. היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, הורה על הקמת צוות חקירה משותף למשטרה ולמחלקה לחקירות שוטרים.