צה"ל תקף ברצועת עזה באמצעות מסוק קרב וטנק

צה"ל תקף ברצועת עזה באמצעות מסוק קרב וטנק
היום ה-11 להפרות הסדר בגבול רצועת עזה • צה"ל תקף עמדת חמאס ברפיח • שריפה פרצה בעוטף בעקבות בלוני תבערה • ישראל נמצאת בקשר עם האו"ם, מצרים וקטאר בניסיון להוביל לרגיעה • כוחות צה״ל ופועלים מול הפרות הסדר של המתפרעים בגבול
מחבר איתי בלומנטל מחבר איתי בלומנטל
Getting your Trinity Audio player ready...
תקיפת צה"ל ברצועת עזה
צילום: ללא קרדיט

צה״ל תקף היום (שלישי) שתי עמדות צבאיות נוספות של ארגון הטרור חמאס בצפון רצועת עזה. הכוחות ביצעו את התקיפות לעבר שני מוקדים - מעבר קרני ורפיח, באמצעות מסוק קרב וטנק. זוהי תקיפה חמישית, בתוך חמישה ימים. הפרות סדר אלימות בהשתתפות כעשרות מתפרעים התקיימו במספר מוקדים, סמוך לגדר הגבול ברצועת עזה, ושריפה מבקבוק תבערה פרצה סמוך לקיבוץ כפר עזה.

בישראל לא מעוניינים בהסלמה בעזה, אך גורמי ביטחון מסרו כי אינם מוכנים לקבל את המשך ההתפרעויות על גדר הגבול והפרחת בלוני התבערה - שחודשו בשבוע האחרון לאחר כשנתיים. 

ישראל נמצאת בקשר עם האו"ם, המצרים והקטארים, בניסיון להוביל לשקט בעזה. בין היתר הועבר היום מסר דרך שליח האו"ם למזרח התיכון שביקר ברצועה, לפיו במידה והמהומות על הגדר יפסקו - ישראל תהיה מוכנה לפתוח מחדש את מעבר ארז לכניסת פועלים מעזה.

בשל הסגר שהוטל על מעבר ארז בגבול הרצועה, יותר מ-17,000 פועלים מעזה, בעלי היתר עבודה בישראל, לא חזרו לעבודה מאז ראש השנה עם התחדשות המהומות על הגדר.

קודם לכן, מטוס מנהלים ישראלי, ששימש בכירים ישראלים לטיסות לחו"ל, נחת בדוחה בירת קטאר. ייתכן שמדובר בחלק מהניסיונות למנוע הסלמה בעזה בתיווך הקטארים, שהעבירו בימים האחרונים את המענק לתושבי רצועת עזה.

כמו כן, בתשובה למתיחות הביטחונית בעוטף עזה, החלו היום בשלבים ראשונים להקמת שדה סולארי לאומי לאורך הגבול. זאת, במקביל להתחדשותן של הפרות הסדר בגבול והפרחת בלוני התבערה שגרמו לשריפות בעוטף עזה בימים האחרונים. הפרויקט קיבל רוח גבית מצה"ל שרואה בו פוטנציאל ליצירת שקט על בסיס שיתופי פעולה כלכלים עתידיים בין עזה לישראל.

הפרויקט מתוכנן לקום בשטחים האבודים שצמודים לגדר המערכת ומשמשים זה עשרות שנים לגידולים חקלאיים שוליים בלבד, עקב קרבתם לגבול והסיכון לחקלאים. פוטנציאל ייצור החשמל מוערך בכשני ג׳יגה, המהווים כ-15% מכושר ייצור החשמל הלאומי. התוכנית אמורה לקרב את ישראל ליעד הלאומי של מעבר לאנרגיות מתחדשות וצמצום פליטת גזי החממה.

בסיור המקצועי שהתקיים היום, בשטח של חברי הוועדה לתשתיות לאומיות, יחד עם נציגי המועצות האזוריות וגורמי עניין נוספים, בהם: משרד האנרגיה, המשרד להגנת הסביבה, משרד החקלאות, משרד הבטחון, רשות הטבע והגנים וחברת אביב.

גדי ירקוני, ראש המועצה האזורית אשכול אמר: "אנו מקדמים את הפרויקט יד ביד ותוך שיח ודיון משותף עם כל הרשויות הממשלתיות ובעלי העניין הרלוונטיים כדי שהתוכנית הסופית תהיה הטובה ביותר ועם כל האיזונים הנדרשים. בסופו של יום, כלל ההכנסות הכלכליות מהפרוייקט ייסיעו להמשך פיתוח ושידרוג התשתיות הקהילתיות ביישובי העוטף ועל אף האתגרים הבטחוניים - נבנה התיישבות לתפארת".

הסיור (צילום: דוברות אשכול)

אופיר ליבשטיין, ראש המועצה האזורית שער הנגב, אמר גם כן: "פיתוח מואץ של אגרוטק וחקלאות חכמה יאפשר לנו להעניק ביטחון תזונתי לתושבי מדינת ישראל. לראשונה כל הגורמים פועלים יחד, בשיתוף פעולה מלא כדי להזניק את מדינת ישראל קדימה. מהאזור שלנו תגיע הבשורה". 

הפופולריים