בית משפט השלום בתל אביב האריך היום (רביעי) בשלושה ימים את מעצרה של הפצ"רית לשעבר יפעת תומר ירושלמי. בהחלטה קבע בית המשפט: "מפעולות החקירה יש בהן כדי ללמד כי קיים חשש לשיבוש מהלכי משפט".
עוד קבע בית המשפט כי התובע הצבאי הראשי לשעבר, אל"מ מתן סולומש ישוחרר הערב בתנאים מגבילים.
עוד לפני הדיון קיבלה הפצ"רית לשעבר את אישור בית המשפט שלא להגיע פיזית לבית המשפט והיא השתתפה בדיון באמצעות הזום. בדיון אמר נציג המשטרה כי "החשדות נגד הפצ"רית התחזקו. קשר השתיקה מרחף בחקירה וצריך לפצח אותו".
נציג המשטרה אישר בדיון כי בידי המשטרה השעון החכם של הפצ"רית וכי שעון זה מסונכרן עם הטלפון הנייד שלה, שהחיפושים אחריו עדיין נמשכים. עוד אישר תובע המשטרה כי אתמול נערך עימות בין הפצ"רית לבין התובע הצבאי הראשי לשעבר אל"מ מתן סולומש.
עורך דינה של תומר-ירושלמי אמר בדיון כי המשטרה תפסה אצלה שלוש דפדפות עם התכתבויות בינה לבין עורכי דינה. לטענת עורך דינה הדבר מפר את החיסיון שבין עורך דין ללקוח. עורך הדין ביקש מהמשטרה להחזיר דפדפות אלו לתומר-ירושלמי.
"התובע הראשי הוא הגורם הבכיר ביותר שאישר את ההדלפה"
בנוגע לתובע הצבאי הראשי לשעבר אל"מ מתן סולומש אמר נציג המשטרה כי הוא היה מודע להדלפה ואישר לקצינה זוטרה ממנו להעביר את החומרים (לתקשורת). עוד ציין התובע כי ההתכתבויות בינו לבין הקצינה נמצאות בפני בית המשפט.
התובע המשטרתי אמר עוד בדיון: "הוא (התובע הצבאי) הגורם הבכיר ביותר שאישר את ההדלפה ולשיטתנו היה קשור לקשר השתיקה המצומצם של עניין בדיקת ההדלפה".
בהחלטה בעניינו של אל"מ מתן סולומש נכתב: "בוצעו פעולות חקירה רבות שיש בהן כדי להעיד על כך שהחקירה התקדמה משמעותית. מעיון בתיק החקירה עולה כי לא קיימת כל אינדקציה לשיבוש מהלכי חקירה, במסגרת תיק החקירה נחקרו נוספים בעדות באזהרה, כל אחד לפי חלקו ולאחר חקירתם שוחררו בתנאים, בשלב זה לא מצאתי שניתן לעשות הבחנה בינו לבין אחרים. אני מורה על הארכת מעצרו עד 22:00 לאחר מכן ישוחרר בהפקדת ערבות של 10,000 שקלים".
בתום שעות של חקירה, הפרקליטה הצבאית הראשית אלוף יפעת תומר-ירושלמי טענה באופן נחרץ כי לא עדכנה אף אחד מהגורמים שנמצאים מעליה בהחלטות ובפעולות שביצעה בעניין הדלפת הסרטון משדה תימן - לרבות היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה. כך פורסם אמש.
כמו כן, שעות לפני היעדרותה של הפרקליטה הצבאית הראשית והיעלמות הטלפון הנייד שלה בחוף הים הוציאה נגדה המשטרה צו מעצר. גם ללא הטלפון הנייד שלה, יש ראיות חד משמעיות למעשיה. כך דווח לראשונה אתמול במהדורת כאן חדשות.
פרשת הפצ"רית: גם אל"מ ג', ראש ביטחון מידע בצה"ל, יזומן להעיד במשטרה. בסביבת הפרקליטה העידו כי לא חשבו שההדלפה פלילית | @shelleytap עם עדכונים מהחקירה בפרקליטות הצבאית#מהדורתכאןחדשות עם @talberman pic.twitter.com/X4lrscezZF
— כאן חדשות (@kann_news) November 4, 2025
חלק ניכר מהמעורבים בפרשה מודים שהעלימו עין, וטוענים כי לא סברו שמדובר בעבירות. למשטרה אין ממצאים שמצביעים על עבירות פליליות שבוצעו על ידי גורמים מחוץ לפרקליטות הצבאית.
עוד פורסם אמש במהדורת כאן חדשות כי אלוף-משנה ג', ראש מערך ביטחון המידע בצה"ל, צפוי להיקרא לעדות במשטרה בזמן הקרוב. אל"מ ג' חתום על חלק מחוות הדעת בפרשות הביטחוניות הרגישות ביותר, בהן "קטרגייט", פרשת המסמכים המסווגים וכן הדלפת הסרטון משדה תימן.
כל מי שנגבתה ממנו עדות בפרשת הפרקליטה הצבאית הראשית צפוי להיחקר שוב, וחלק מהעדים שנחקרו עד כה ייחקרו בהמשך תחת אזהרה.
במקביל, קרב הגרסאות בצמרת הפרקליטות הצבאית נמשך: קצינים שנחקרו בפרשה מסרו גרסאות שסותרות את גרסת התובע הצבאי הראשי לשעבר וקושרות אותו גם להדלפה וגם לטיוח המקרה. כך פורסם אתמול בכאן רשת ב.
הקצינים, בשונה מהפצ"רית, העמידו את הטלפון שלהם לרשות המשטרה וגם את קוד הגישה ומשם המשטרה לקחה התכתבויות וואטסאפ וחומרים. על פי גרסת הקצינים, סולומש היה מעורב בהדלפה בזמן אמת ואחר כך פעל אקטיבית למסמס את הבדיקה הפנימית שנפתחה בעניין.
החלטת הפצ"רית בקבוצת הוואטסאפ הסודית
ביום שלישי בשבוע שעבר, ביצעה המשטרה תרגיל חקירה לקצינה שחשפה בחקירת שב"כ את עניין ההדלפה. בעודה בבסיס הקריה, התקשר אליה אחד מהחוקרים כשהוא מתחזה לאדם אחר, וביקש שתגיע לאסוף דבר מה ממשרד אחר בבסיס. כשהגיעה מצאה להפתעתה את חוקרי המשטרה, ואז עוכבה לחקירה שהתבצעה ברחוב קפלן בתל אביב.
ביום חמישי יצרה הקצינה קשר עם המשטרה וביקשה להיפגש עם החוקרים שוב. בפגישה חשפה את כל המידע. בין היתר סיפרה למשטרה על קבוצת וואטסאפ של בכירים בפרקליטות הצבאית, כולל הפרקליטה הצבאית הראשית והקצינה עצמה. בקבוצה, שבה חברים שבעה קצינים, נכתב אחרי התפוצצות פרשת החשד להתעללות בשדה תימן: "מקווים שהסערה הזו תחלוף".
משלא חלפה הסערה, שבעת המעורבים ובהם הפצ"רית החלו להעלות טענות וביקורת חריפה כלפי הרמטכ"ל דאז הרצי הלוי ודובר צה"ל דניאל הגרי, ונכתב בין היתר: "הם לא מגנים עלינו באירוע הזה". השבעה התלבטו מה לעשות בנידון, ושתי הצעות מרכזיות הועלו: לקיים "תדרוך שקט" לכתבים צבאיים מבלי להוציא חומרי חקירה, או לבצע "הדלפה ממוקדת".
