נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הכריז הערב (שישי) כי ייפגש עם שליטה של קוריאה הצפונית קים ג'ונג און. "אנחנו ניפגש עם קוריאה הצפונית ב-12 ביוני בסינגפור", אמר טראמפ לכתבים בבית הלבן. הנשיא האמריקני נתן את הצהרתו לאחר שנפגש עם שליחו של קים, קים יונג צ'ול, שעמד בראש משלחת צפון קוריאנית שהגיעה לבית הלבן ובידה אגרת עם מסר מהמנהיג של המדינה המבודדת.
שליחו של מנהיג קוריאה הצפונית, קים יונג צ'ול, הגיע לבית הלבן – הבכיר ביותר שהגיע מהדיקטטורה. בידיו של צ'ול אגרת מקים ג'ונג און. טראמפ מקווה שהאגרת כוללת הבטחה לפירוק מנשק גרעיני @nathanguttman #חדשותהשבוע pic.twitter.com/refG55OByw
— כאן חדשות (@kann_news) 1 ביוני 2018
האגרת הייתה אמורה להכיל מידע לגבי כוונותיו של קים בנוגע לנשק הגרעיני שברשותו. "אני חושב שהם מחויבים לפירוז מנשק גרעיני. תראו הרבה דברים חיוביים מתפתחים גם עם סין, הנשיא שי ג'ין פינג עזר לי בנושא הצפון קוריאני", סיפר טראמפ לעיתונאים. טראמפ ציין כי מדובר בתהליך. "מעולם לא אמרתי שתהיה פגישה אחת. הולכת להיות תוצאה חיובית בסוף", אמר הנשיא האמריקני.
"היו לנו מאות סנקציות חדשות מוכנות ואמרתי לקים יונג צ'ול שלא ניישם אותן ונחכה להתפתחות בשיחות בין הצדדים. עדיין לא פתחתי את המכתב. לא אהבתי את הפגישה של סרגיי לברוב עם קים ג'ונג און אבל זו יכולה להיות התפתחות חיובית", אמר טראמפ לכתבים.
ההצהרה באה לאחר שהפסגה כבר בוטלה על ידי טראמפ, שהסביר כי ביטל את הפגישה בתגובה למהלכים של פיונגיאנג. "התגברנו על זה", אמר טראמפ והוסיף כי הוא חושב שזה מהותי וכי הולכת להיות לארצות הברית מערכת יחסים עם הצפון קוריאנים "וזה יתחיל ב-12 ביוני".
הלילה אמר קים כי רצונה של ארצו בפירוק חצי האי הקוריאני מנשק גרעיני נותר "ללא שינוי, עקבי וקבוע". בתום פגישה עם שר החוץ של רוסיה, סרגיי לברוב בפיוניאנג, אמר קים הוא מחויב לפירוז חצי האי קוריאה מנשק גרעיני. קים ולברוב החליטו להגביר את שיתוף הפעולה בין קוריאה הצפונית לרוסיה ולקיים בקיץ פגישת פסגה בין מנהיגי שתי המדינות.
קים הביע תקווה שפירוז חצי האי קוריאה ושיפור הקשרים עם ארצות הברית ייעשו באמצעות דו-שיח פורה. אתמול נועד שר החוץ של ארצות הברית, מייק פומפאו, עם קים יונג צ'ול. במסיבת העיתונאים בסיום הפגישה אמר פומפאו כי המטרה נשארה פירוז מלא מנשק גרעיני של חצי האי הקוריאני. "אל תטעו, הנשיא טראמפ מבין את כובד הבעיה. לאורך זמן רב קוריאה הצפונית ראתה בנשק גרעיני ערובה לביטחון המשטר. כדי שצפון קוריאה תפורז מנשק גרעיני, אנחנו צריכים לשכנע אותם שהביטחון שלהם גדול יותר בלי נשק גרעיני".