חשיפת כאן חדשות

שר המשפטים: לא נממן ייצוג למחבלי נוח'בה

שר המשפטים: לא נממן ייצוג למחבלי נוח'בה
יריב לוין הגיב לפרסום בו בבתי המשפט אישרו את ייצוגם של מחבלי חמאס באמצעות מימון עורכי דין פרטיים
מחבר שלי טפיירו מחבר שלי טפיירו
Getting your Trinity Audio player ready...
מחבלים עזה נוח'בה חמאס מלחמה צהל עצורים דרום
צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

שר המשפטים יריב לוין הגיב היום (רביעי) לפרסום כאן חדשות, על כך שמחבלי נוח'בה של חמאס יקבלו ייצוג משפטי במימון המדינה.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

האזינו לפרק בהסכת "עוד יום"

"למול ההחלטה של בית המשפט, שאזרחי ישראל יממנו סנגור למחבלי הנוח'בה, אני אומר - עד כאן. אני עומד על החלטתי, שהתקבלה כבר בתחילת המלחמה, משרד המשפטים לא יממן. הסניגוריה הציבורית לא תייצג את מחבלי הנוח'בה", הודיע לוין.

אתמול פורסם כי השופטים בבתי המשפט אישרו את ייצוגם של מחבלי חמאס באמצעות מימון עורכי דין פרטיים, שייצגו אותם במשך החודשים בהם מעצריהם צפויים להיות מוארכים.

בימים אלה פנתה הנהלת בתי המשפט למשרד המשפטים כדי לדרוש את העברת הכספים לסנגורים של המחבלים, כאשר בפועל מדינת ישראל אישרה את מימון הסניגורים אך לא העבירה להם כסף. לכן בהנהלת בתי המשפט דורשים לקבל מקור תקציבי למימון שאושר, ולא ברור מהיכן בדיוק מקופת אוצר המדינה יתקבל המימון.

בעקבות הפרסום, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' שיגר מכתב בנושא מימון הגנה משפטית למחבלי הנוח'בה מתקציב המדינה ובו ביקר בחריפות את המהלך: "אובדן עשתונות ערכי. אזרחי ישראל לא יממנו מכספם הגנה משפטית לאויבים מתועבים". 

בנובמבר 2023, פורסם בכאן חדשות כי הסנגוריה הציבורית הודיעה שהיא לא מוכנה לייצג את מחבלי חמאס שהשתתפו בטבח 7 באוקטובר. במערכת המשפט אומרים שהפיתרון הראוי הוא למצוא עורך דין זר שייצג אותם, כפי שנעשה במשפט אייכמן.

הפופולריים