שר החוץ של בחריין, ח'אלד בן אחמד אל ח'ליפה, אמר היום (שישי) כי לולא התמיכה של איראן בחמאס ובארגוני הטרור הג'יהאדיסטים ברצועת עזה מבחינת כסף וכוח אדם, "היינו היום קרובים יותר לשלום בין ישראל לפלסטינים". בשולי הוועידה לחיזוק החירות הדתית שמתקיימת בוושינגטון, הוסיף השר הבחרייני כי התפקיד של איראן "תמיד היה רעיל מאוד - מה שהקשה על המצב".
הוא הצר על כך שהפלסטינים לא נכחו בסדנה הכלכלית שנערכה בבחריין, אך הבהיר כי "לא מדובר בסוף העולם" וכי אם תהיה הצלחה באפיק הכלכלי, הדבר יגביר את הרצון של הפלסטינים להשתתף ולהפיק תועלת ממנה. שר החוץ הבחרייני ציין כי ארצו אפשרה לאנשי תקשורת ישראלים להסתובב בארצו ולקיים ראיונות והם "חשו שביעות רצון" וראו שהמסגרת שאליה שייך העם הישראלי רחבה יותר מהסכם השלום עם מצרים וירדן.
לדברי אל ח'ליפה, מדובר בכינוס חשוב שכן זהו תחילת המהלך לעבר השלום שהראשון להתחיל בו היה נשיא מצרים המנוח, אנוואר סאדאת. עוד ציין כי "הם ראו שהמסגרת של השלום הזה רחבה יותר והאפשרויות שלו גדולות יותר".
בחודש שעבר ספג השר האיראני ביקורות חריפות, בעיקר מכיוון איראן על רקע הראיונות שהעניק לתקשורת הישראלית. אז הוא הדגיש כי הראיונות לכאן חדשות ולעיתונאים הישראלים אינם צעד לעבר נרמול היחסים עם ישראל. לדבריו, הוא התראיין לכלי התקשורת הישראליים כדי להעביר את עמדה של בחריין ישירות לעם הישראלי, כיוון שיש יוזמה ערבית שהוגשה לישראל ולא נשמעה שום אמירה ממנה בנושא.
בכינוס עצמו, שארגן הממשל האמריקני להשקת חלקה הכלכלי של יוזמת השלום של הנשיא דונלד טראמפ, אמר יועצו של הנשיא ג'ארד קושנר כי כולם רוצים שהסכסוך הישראלי-פלסטיני יסתיים, אך "הפלסטינים תקועים בעבר".
"בפגישה אחרי פגישה אני שומע את אותה גישה שלילית – למה ההתקדמות איננה אפשרית. הסדנה נועדה כדי שנחשוב באופן שונה", הוסיף קושנר והבהיר כי לא מדובר בעסקה, אלא ב"הזדמנות המאה". בדבריו הבטיח היועץ לפלסטינים: "לא ויתרנו עליכם. לא יהיה פתרון כלכלי בלי פתרון מדיני".