האירוע שבו נהרג חייל מצרי מאש צה"ל התרחש בשעה 11:30 בבוקר כשכוח הנדסה של צה"ל עסק בפעילות במנהרה בגבול מצרים, על ציר פילדלפי. במהלך הפעילות ירה חייל מצרי לעבר משאית של הכוח מטווח קצר יחסית. לוחמים שאבטחו את הכוח, שהיו בתוך נגמ"ש הנדסי, השיבו בירי באמצעות מערכת "קטלנית" - מקלע המוצב על הנגמ"ש - לעבר החייל היורה. כתוצאה מהירי נהרג החייל המצרי ואחרים נפצעו - כך פורסם הערב (שני) בחדשות הערב בכאן 11.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
בצה"ל סרבו במהלך היום למסור פרטים על התקרית בגלל היחסים המתוחים עם מצרים. מיד לאחר האירוע החריג, נציגי צה"ל שוחחו עם נציגים מהצבא המצרי ושני הצדדים פתחו בבדיקה משותפת של האירוע. מצה"ל נמסר ש"אירעה תקרית ירי בגבול מצרים, הנושא בחקירה, מתקיים שיח עם הצד המצרי".
גורם מצרי על התקרית ברפיח: "אין לאף אחד אינטרס להגדיל את האירוע"
גורם מצרי התייחס לאירוע בשיחה עם כאן חדשות כי "אין אינטרס לאף אחד להגדיל את הנושא ולהביא לכך שהוא יקבל הקשר פוליטי או עממי". לדבריו, "היו תקריות כאלה בעבר שהוכלו".
במצרים פרסמו הודעה קצרה על התקרית החריגה, אבל לא בטוח שלקהיר יש עניין בהגדלת המתיחות בין המדינות סביב האירוע. בהודעה המצרית נאמר כי התקרית נחקרת על ידי הגורמים הרלוונטיים וכי חייל נהרג. על פניו, מצרים השאירה לעצמה באירוע הזה מרחב תמרון, להסלים או להרגיע.
ההבנה היא שבשני הצדדים גם הישראלי וגם המצרי לא רוצים להפוך את האירוע הטקטי הזה לאסטרטגי, בייחוד אחרי שהמצרים חידשו את אספקת הסיוע ההומניטרי דרך מעבר כרם שלום וברקע המגעים למציאת פתרון לפתיחה מחודשת של מעבר רפיח.
משבר חריף עם מצרים | האזינו להסכת עוד יום
לאחרונה דווח כי בעקבות לחץ אמריקני, במצרים נערכים לחדש את הכנסת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה דרך מעבר רפיח. לאחר כיבוש מעבר רפיח בידי כוחות צה"ל מצידו העזתי, המצרים החליטו להקפיא את הכנסת משאיות הסיוע מאל עריש במצרים לרצועת עזה, מהלך שגרר גם משבר קשה ביחסים שבין ישראל למצרים. גורמי ביטחון בישראל ציינו כי במידה שהמצרים ירצו לפתוח את מעבר רפיח, ישראל לא תתנגד למהלך, ואף תהיה מוכנה להשיג את כוחות צה"ל מהמעבר, בהתאם לשיקולים מבצעיים ומדיניים.
בצמרת הביטחונית מקיימים בימים האחרונים דיונים על האפשרות שגורמים אירופאים או אמריקניים יקבלו אחריות על ניהול מעבר רפיח מצידו העזתי ומספר חברות פרטיות כבר החלו לגשש בנושא. בישראל מעריכים כי במידה שיימצא גורם שיהיה מוכן לנהל את המעבר, ישראל תפעל לאפשר את חזרתו לפעילות באופן מלא.