בלשכתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו חוששים ממשבר מדיני בעקבות ההצבעה בכנסת על החלת ריבונות ביהודה ושומרון, שצפויה בשבוע הבא - כך פרסמנו הערב (רביעי) במהדורת כאן חדשות.
ההצבעה צפויה לעלות ביוזמת מפלגת ישראל ביתנו, יחד עם הצעה דומה של מפלגת עוצמה יהודית.
בלשכת רה"מ חוששים: הצבעה על החלת הריבונות ביהודה ושומרון תעבור במליאת הכנסת בשבוע הבא – בניגוד לעמדתו של טראמפ | @shemeshmicha עם הפרטים#מהדורתכאןחדשות עם @talberman pic.twitter.com/oEATOxnxAJ
— כאן חדשות (@kann_news) October 15, 2025
החשש העיקרי בלשכה הוא ממשבר מדיני ופגיעה ביחסים עם ארצות הברית, שכן הנשיא דונלד טראמפ כבר הודיע שלא יאפשר החלת ריבונות ישראלית על יהודה ושומרון. בסביבתו של נתניהו מעריכים כי חברי הכנסת מעוצמה יהודית וחברי כנסת נוספים יצביעו בעד החוק ובכך יביכו את וושינגטון.
בקואליציה מעריכים כי בשל הבחירות המתקרבות יהיה קשה להוביל להפלת החוק, מאחר שרוב חברי הקואליציה תומכים בו.
בחודש שעבר התבטא שר הביטחון ישראל כ"ץ בעד החלת ריבונות. במהלך ביקורו באולם יצחק במערת המכפלה, הסוג ליהודים במהלך רוב ימות השנה, אמר כי הוא תומך בצעד, והוסיף: "צריך לעשות את זה נכון".
מוקדם יותר בספטמבר פורסם כי מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף רסאן עליאן, הזהיר את שרי הממשלה מהסלמה קרובה ביהודה ושומרון. השרים בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר, בתגובה, הציעו להחיל ריבונות על שטחי יהודה ושומרון.
