-
לבכות משמחה, למות מקנאה: החיים לצד השכול | הסכת חדש
-
פסקול מלחמה: איך נולד המנון הקרב של התקווה 6?
-
הצלמים במטה משפחות החטופים שהתמסרו לתיעוד המאבק
-
אליה כהן צפוי לחזור הביתה. סיפור החטיפה שלו מהמיגונית
-
מנצחות את החיים, בינתיים: צופים ביחד ב"הלוטוס הלבן"
-
השמש כמו שמעולם לא ראיתם: לאילן יש מצפה כוכבים בבית
-
מ"חרבו דרבו" ועד "השם יתברך": הסיפורים של להיטי המלחמה
-
עם מי שיחקו הילדים של בן יהודה?

אנחנו על המפית - עונה 3 | עזרא קדם - פרק 1
עזרא קדם נחשב לאחד מעמודי התווך של המטבח הישראלי החדש. השף התחיל לחקור ולנסח מטבח ישראלי, או כפי שהוא מגדיר אותו היום "מטבח ירושלמי" עוד הרבה לפני שמישהו פה ניסה לנסח איזשהו מטבח. לא סתם גדלו בערוגתו - מסעדת "ארקדיה" שפעלה 20 בירושלים, טובי השפים שצמחו כאן: רפי כהן, ירון שלו, מאיר אדוני ועוד רבים וטובים. זאת כאשר בתודעה הישראלית הוא נחרט כבן דמותו של השף גורדון רמזי הקשוח בגרסה הטלוויזיונית הישראלית ל-״מטבחי הגיהנום".
בשנים האחרונות הוא פועל ב-"סטודיו" שלו בעין כרם, ועורך שם ארוחות פרטיות שמנסחות ומחדדות את האג'נדה שלו: ״מטבח מקומי הוא מטבח שבנוי משכבות, שכבות של היסטוריה. המטבח הירושלמי הוא מטבח של הר. המשמעות היא שהיסטורית, עד לא מזמן, לא היו בו השפע והזמינות שיכולים לאפיין אזור כמו שפלת החוף, שבה יש דגה טרייה יום יום. זה משפיע באופן של שימור של חומרי גלם, שימוש בחומרי גלם שמחזיקים מעמד והשפעה של העדות והתרבויות שמרכיבות את העיר".
צפו בתכנים נוספים
-
00:06:41
השמש כמו שמעולם לא ראיתם: לאילן יש מצפה כוכבים בביתלאילן שפירא יש מצפה כוכבים בבית וצילומי האטמוספירה שלו זכו בפרסים רבים -
00:23:16
מסיבת סילבסטר בשפע יששכר | קופה ראשיתהחבורה חוגגת מסיבת סילבסטר רוויית אלכוהול בסופר -
00:25:31
הלהקה הכי ישראלי-לי-לית עולה לאוטו של שחרהלהקה הכי ישראלי-לי-לית עולה לאוטו של שחר -
00:10:36
פסקול מלחמה: איך נולד המנון הקרב של התקווה 6?כך נולד המנון המלחמה "גיבורי על" של "התקווה 6" -
00:07:17
הצלמים במטה משפחות החטופים שהתמסרו לתיעוד המאבקהצלמים שהקדישו את חייהם לתיעוד הכאב, התקווה והמאבק של משפחות החטופים