
אנחנו על המפית - עונה 3 | עזרא קדם - פרק 1
עזרא קדם נחשב לאחד מעמודי התווך של המטבח הישראלי החדש. השף התחיל לחקור ולנסח מטבח ישראלי, או כפי שהוא מגדיר אותו היום "מטבח ירושלמי" עוד הרבה לפני שמישהו פה ניסה לנסח איזשהו מטבח. לא סתם גדלו בערוגתו - מסעדת "ארקדיה" שפעלה 20 בירושלים, טובי השפים שצמחו כאן: רפי כהן, ירון שלו, מאיר אדוני ועוד רבים וטובים. זאת כאשר בתודעה הישראלית הוא נחרט כבן דמותו של השף גורדון רמזי הקשוח בגרסה הטלוויזיונית הישראלית ל-״מטבחי הגיהנום".
בשנים האחרונות הוא פועל ב-"סטודיו" שלו בעין כרם, ועורך שם ארוחות פרטיות שמנסחות ומחדדות את האג'נדה שלו: ״מטבח מקומי הוא מטבח שבנוי משכבות, שכבות של היסטוריה. המטבח הירושלמי הוא מטבח של הר. המשמעות היא שהיסטורית, עד לא מזמן, לא היו בו השפע והזמינות שיכולים לאפיין אזור כמו שפלת החוף, שבה יש דגה טרייה יום יום. זה משפיע באופן של שימור של חומרי גלם, שימוש בחומרי גלם שמחזיקים מעמד והשפעה של העדות והתרבויות שמרכיבות את העיר".
צפו בתכנים נוספים
-
00:03:04
כבר לא עוצמים עיניים: עדויות מקרי האונס בשבת השחורה הושמעו באו"םבזמן שהעולם שותק על מקרי האונס שביצעו חמאס, העדויות הקשות הושמעו באו"ם -
זמן אמת
-
קופה ראשית
-
מהצד השני עם גיא זהר
-
00:04:09
הבקבוק נותר עם חלב: בבית של משפחת ביבסלראשונה מאז שיקירהם נחטפו, משפחת ביבס הגיעה לזירה - ומאמינה שעוד יחזרו
צפו בתכנים נוספים
-
00:03:04
כבר לא עוצמים עיניים: עדויות מקרי האונס בשבת השחורה הושמעו באו"םבזמן שהעולם שותק על מקרי האונס שביצעו חמאס, העדויות הקשות הושמעו באו"ם -
זמן אמת
-
קופה ראשית
-
מהצד השני עם גיא זהר
-
00:04:09
הבקבוק נותר עם חלב: בבית של משפחת ביבסלראשונה מאז שיקירהם נחטפו, משפחת ביבס הגיעה לזירה - ומאמינה שעוד יחזרו